Podgoričanka osumnjičena da je napravila 200 lažnih profila na ime sugrađanke

J.D. je kako se sumnja, uz ime i prezime oštećene M.L. na profilima na ovoj društvenoj mreži, koristeći mobilni telefon i mobilni internet, uglavnom navodila grube i uvrjedljive komentare i epitete
113 pregleda 40 komentar(a)
Facebook, Foto: Shutterstock
Facebook, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 30.03.2016. 10:55h

Podgoričanka J.D. (34) je osumnjičena da je na društvenoj mreži Facebook napravila preko 200 profila na kojima su se nalazile fotografije i ime sugrađanke M.L.

J.D. je, kako se sumnja, "uz ime i prezime oštećene M.L. na profilima na ovoj društvenoj mreži, koristeći mobilni telefon i mobilni internet, uglavnom navodila grube i uvrjedljive komentare i epitete."

Protiv J.D. je podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je počinila krivično djelo "neovlašćeno prikupljanje i objavljivanje ličnih podataka", kazala je savjetnica za odnose sa javnošću Uprave policije MUP-a Tamare Popović.

"Naime, službenici Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije su, u sadejstvu sa službenicima Centra bezbjednosti Podgorica i po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici, nadležnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu protiv J.D, stare 34 godine iz Podgorice, zbog osnova sumnje da je, na štetu sugrađanke M.L, počinila krivično djelo neovlašćeno prikupljanje i objavljivanje ličnih podataka. U postupku do podnošenja krivične prijave, ovlašćeni policijski službenici Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije su, na osnovu informacija kojima su raspolagali a postupajući po nalogu nadležnog tužioca, došli do činjenica koje se u postupku mogu koristiti kao dokazi a koje ukazuju na sumnju da je J.D, u produženom vremenskom periodu, na društvenoj mreži Facebook otvorila više od 200 profila na kojima su se nalazili fotografije i ime oštećene M.L.", kazala je Popović.

"Krivična prijava protiv osumnjičene je državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici podnijeta u redovnom postupku. Službenici Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije su, u saradnji sa CIRT timom Ministarstva za informaciono društvo i telekomunikacije, sa Facebook-a uklonili sve sporne profile", kazala je Popović.

Bonus video: