Besplatni onkološki i ginekološki pregledi u subotu u Nikšiću

Preglede i predavanja će obaviti ginekolog Nebojša Jokmanović i prim. dr Nada Cicmil-Sarić, onkološkinja koja će obavljati preglede dojki
280 pregleda 3 komentar(a)
rak dojke, Foto: Shutterstock
rak dojke, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 30.03.2016. 10:15h

NVO "Žena danas" u Domu zdravlja u Nikšiću za sve zainteresovane organizuje radionicu o prevenciji raka dojke i grlića materice.

Istog dana biće organizovani i besplatni pregledi za učesnice radionice.

Preglede i predavanja će obaviti ginekolog Nebojša Jokmanović i prim. dr Nada Cicmil-Sarić, onkološkinja koja će obavljati preglede dojki.

Tokom predavanja, učesnice će imati priliku da čuju šta treba znati o karcinomu grlića materice, kako bolest otkriti i liječiti, šta učiniti da do bolesti ne dođe, kako sprovoditi prevenciju... a čuće i pozitivna iskustva iz prakse.

U dijelu predavanja o karciomu dojke, učesnice će čuti kako mogu sebi pomoći da do bolesti ne dođe, kako napraviti samopregled i na vrijeme javiti se ljekaru, kako prevenciju sprovoditi, te kako lječenje sprovoditi ako se bolest na vrijeme otkrije...

"Ovo je 12. redu radionica koju organizuje NVO "Žena danas". U prehodne dvije godine uspješno su obavljene radionice u svim sjevernim gradovima kao i u Ulcinju, Tivtu, Herceg Novom i na Cetinju", saopšteno je iz te NVO.

Bonus video: