Sahranjen Marinko Maždgalj

"Ukrao sam mu mnogo fora i možda će tako on kroz mene nastaviti da živi", poručio je Andrija Milosević
103 pregleda 0 komentar(a)
Marinko Madžgalj, Foto: Instagram
Marinko Madžgalj, Foto: Instagram
Ažurirano: 29.03.2016. 14:23h

Glumac Marinko Madžgalj sahranjen je na Bežanijskom groblju u Beogradu u prisustvu porodice, prijatelja i brojnih kolega. Povorka je krenula nakon opela, a orkestar je svirao pjesmu "Jedan dan života" od Miša Kovača.

Veliki broj glumaca okupio se da oda posljednju počast glumcu i muzičaru Marinku Madžgalju na komemoraciji u Ateljeu 212, čiji je član ansambla bio posljednjih šest godina. Kroz suze i jecaje, komemoracija je završena uz taktove pjesme "Svadbarskim sokakom", koju je Marinko svojevremeno otpjevao, piše Blic.

"Treba da smo ozareni što smo imali Marinka, njegov talenat, njegovu ljepotu i bezrezrvnu ljubav... Ponekad je umio da zakasni na probe, ali sada mi je žao što nije više kasnio. Srećan put, Marinko", kazala je njegova profesorka sa klase.

Riječi Marinkovog kolege iz "Flamingosa", TV voditelja Ognjena Amindžića, pogodile su sve u sali.

"Marinko i ja smo se slučajno upoznali i postali prijatelji. On me je uvukao u glumu. On bi sad tražio da pričam bilo šta. Proveli smo nevjerovatnih 13 godina zajedno. On je jedan od najtalentovanijih ljudi, u svim sferama... Ako je Marinko umro, kao što kažu da jeste, onda čovjek stvarno umire tek kad ga zaborave. Ja te, brate, neću zaboraviti", kazao je Amindžić kroz jecaje.

Na sceni Ateljea 212 govorio je i Marinkov prijatelj i kolega - glumac Andrija Milošević

"Ukrao sam mu mnogo fora i možda će tako on kroz mene nastaviti da živi", poručio je Andrija Milosević.

Glumica Jelena Đokić je, u potresnom oproštaju, poručila da je Madžgalj stvarao "život životniji od života samog".

Komemoraciji su pristvovali i glumci Kalina Kovačević, Seka Sablić, Mirka Vasiljević, Vuk Kostić, Branimir Brstina, Vojin i Sloboda Ćetković, kao i ministar kulture Srbije Ivan Tasovac...

Marinko Madžgalj preminuo je u 37. godini poslije borbe sa teškom bolešću.

Glumac je u avgustu 2015. godine hitno operisan zbog problema sa pankreasom u Kliničko-bolničkom centru na Bežanijskoj kosi, ali se njegovo zdravsteno stanje nije poboljšalo.

Ostaće upamćen kao vrstan komičar, voljeni kolega i veliki čovjek.

Bonus video: