Dokumentarac o istoriji, prirodi i sjećanjima ljudi

Salatićev film je priprema za debitantsko dugometražno ostvarenje
1 komentar(a)
Ivan Salatić  (novina)
Ivan Salatić (novina)
Ažurirano: 29.03.2016. 08:22h

Nakon kratkog igranog filma “Dvorišta” koji je premijeru imao na prošlogodišnjem filmskom festivalu u Veneciji, crnogorski reditelj Ivan Salatić je u okolini Kolašina i Nikšića završio snimanje novog kratkog filma. Riječ je o dokumentarnom filmu koji se bavi dijelom naše istorije i samom zemljom kroz nekoliko motiva. Počevši od ličnih priča ljudi koji se sjećaju Drugog svjetskog rata, preko spomenika, industrijalizaicije i same prirode pejzaža i zemljišta.

Salatićev film predstavlja svojesvrsni istraživački rad i pripremu za njegov debitantski dugometražni film “Moranarica” koji je u fazi razvoja. Uz kratki film “Soa” Dušana Kasalice ovo su projekti koji nastaju u okviru produkcijske kompanije “Meander film” iz Nikšića.

Ekipu filma čini autorski tim sa kojim Salatić sarađuje od svog prvog filma, a to su direktor fotografije Ivan Marković i montažerka Jelena Maksimović. Uz njih na filmu su radili i asistenti kamere Sara Preradović i Nikola Vučinić dok su producenti iz “Menader filma” Ivan Salatić i Dušan Kasalica.

Stefan Ivančić je koproducent ispred produkcijske kuće “Non Aligned films” iz Srbije dok je izvršni producent filma Aleksandra Pavlović. Premijera filma se očekuje tokom ove godine.

Bonus video: