Presuda Muratovićima 8. aprila u Višem sudu

Tužiteljka je podsjetila na nalaz vještaka da je Adis Muratović pucao u Anesa dok mu je bio okrenut leđima
158 pregleda 1 komentar(a)
suđenje, sud, Foto: Boris Pejović
suđenje, sud, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 29.03.2016. 06:28h

Presuda sedmorici Muratovića iz Rožaja optuženih za teško ubistvo u pokušaju u saizvršilaštvu pokojnog Anesa Kalača u Višem sudu u Bijelom Polju biće izrečena 8. aprila.

Prema izmijenjenoj optužnici državne tužiteljke Nade Bugarin događaj se desio pola sata ranije, u 23 časa, 27 jula 2014. godine.

Mirsad, Jasmin, Anes, Elmin, Sevad, Adis i Elvis Muratović optuženi su da su počinili krivično djelo teško ubistvo u pokušaju u saizvršilaštvu.

Adis, koji je prema optužnici pucao u Anesa Kalača, još je u bjekstvu.

Tužiteljka je u završnim riječima kazala da svim izvedenim dokazima utvrđeno da su Muratovići počinili djelo na način opisan optužnicom i zatražila da se kazne prema zakonu.

„Saslušanjem svjedoka, objektivnim podacima i pregledani video zapisom je dokazano da su Muratovići počinili ovo krivično djelo, htjeli njegovo izvršenje po prethodno razrađenom planu i da se na osnovu video zapisa može zaključiti da su planirali da ih liše života.

Tužiteljka je podsjetila na nalaz vještaka da je Adis Muratović pucao u Anesa dok mu je bio okrenut leđima.

Kalač je ranjen u obračunu na benzinskoj pumpi iz automatske puške. Od posljedica ranjavanja, preminuo je tri dana kasnije.

Bonus video: