GA: Nadležni da otkriju napadače na službenika ZIKS-a

“Apsolutno je neprihvatljivo da se dešavaju i ponavljaju slučajevi zastrašivanja zatvorskih službenika, posebno u svijetlu i dalje nerazjašnjenih bjekstava koja su obilježila kraj prošle godine”, naveo je Vujičić u izjavi dostavljenoj agenciji MINA
112 pregleda 4 komentar(a)
Zoran Vujičić, Foto: Savo Prelević
Zoran Vujičić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 28.03.2016. 15:32h

Građanska alijansa (GA) je povodom napada i povređivanja vatrenim oružjem službenika Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS) pozvala nadležne da hitno reaguju i otkriju vinovnike tog događaja.

GA je, prema riječima njenog koordinatora za vladavinu prava, Zorana Vujičića, pozvala nadležne da do kraja sa svim detaljima upoznaju javnost kako bi se otklonila i najmanja sumnja u motive tog nemilog napada, a koji su eventualno povezani sa radnim zadacima povrijeđenog službenika ZIKS-a.

“Apsolutno je neprihvatljivo da se dešavaju i ponavljaju slučajevi zastrašivanja zatvorskih službenika, posebno u svijetlu i dalje nerazjašnjenih bjekstava koja su obilježila kraj prošle godine”, naveo je Vujičić u izjavi dostavljenoj agenciji MINA.

On je ocijenio da će hitnost rasvijetliti ovaj slučaj, otkriti motive i spriječiti i potencijalno širenje straha među ostalim službenicima koji profesionalno obavljaju svoj posao.

Bonus video: