Petrova pozitivna na meldonijum

Najpoznatija „žrtva” korišćenja meldonijuma je Marija Šarapova, a na doping kontroli je pala i četvorostruka svjetska prvakinja prsnim stilom i osvajačica bronzanog odličja na 200 metara na OI u Londonu, Ruskinja Julija Jefimova
71 pregleda 1 komentar(a)
Gabrijela Petrova, Foto: Reuters
Gabrijela Petrova, Foto: Reuters
Ažurirano: 28.03.2016. 14:07h

Evropska dvoranska vicešampionka u troskoku Bugarka Gabrijela Petrova (24) pala je na doping kontroli u februaru, kada je bila je pozitivna na meldonijum.

Petrova je na nedavnom EP u dvorani u Pragu bila druga s preskočenih 14,52 metara, dok je prošle godine na Svjetskom prvenstvu u Pekingu bila četvrta s rezultatom 14,66, što je njen lični rekord.

„Nisam prekršila pravila. Meldonijum nisam uzimala nakon što je 1. januara zabranjen”, poručila je najbolja bugarska atletičarka u protekloj godini.

Njena menadžerka Venisa Atanasova je kazala kako „Petrova nije uzimala meldonijum nakon oktobra prošle godine”.

„Nismo zabrinuti za nastup na OI. Ona nije kažnjena, ali je sve ovo vrlo stresno”, naglasila je Atanasova.

Najpoznatija „žrtva” korišćenja meldonijuma je Marija Šarapova, a na doping kontroli je pala i četvorostruka svjetska prvakinja prsnim stilom i osvajačica bronzanog odličja na 200 metara na OI u Londonu, Ruskinja Julija Jefimova.

Njoj sada prijeti doživotna suspenzija zbog novog pozitivnog nalaza. Prije dvije godine je bila suspendovana na 16 mjeseci jer su u njenom uzorku pronađeni tragovi anaboličkog steroida.

Od poznatih sportista koji su bili pozitivni na meldonijum su i olimpijski, odnosno svjetski prvaci u brzom klizanju iz Rusije, Semjon Jelistratov i Pavel Kuljižnjikov, osvajač sreba na OI u Londonu u rvanju Gruzijac Davit Modzmanašvili, te svjetska atletska prvakinja na 1.500 metara Abeba Aregavi iz Švedske...

Bonus video: