Paović uhapšen zbog droge, Marković pobjegao

Policija blokirala izlaze iz grada, osumnjičeni parkirali “punto” i bježali pješke
857 pregleda 43 komentar(a)
Budva, Foto: Shutterstock
Budva, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 28.03.2016. 05:41h

Cetinjanin Kićo Paović (22) uhapšen je u Budvi preksinoć, a policija traga za njegovim prijateljem Mitrom Markovićem (22) koji je pobjegao inspektorima.

U toj akciji zaplijenjeno je oko 200 grama marihuane, manja količina kokaina i pištolj sa municijom.

Cetinjanina je Interventna jedinica policije uhapsila u potjeri budvanskim ulicama, tokom koje je centar grada bio blokiran.

Akcija budvanske policije počela je oko 23 časa, kada je Interventna na glavnom gradskom bulevaru zaustavila “punto” registarskih oznaka (BD-AR657). Automobilom je upravljao Paović, a Marković je bio na mjestu suvozača.

Nakon naređenja da izađu iz vozila, Paović je stisnuo gas i za malo zgazio jednog pripadnika IJP. Policijaci su krenuli za njima i alarmirali kolege u stanici, nakon čega je počela potjera budvanskim ulicama.

Jedna od policijskih ekipa blokirala je izlaz ka Kotoru. Kada su naišli na policijsku barikadu, Paović je “puntom” skrenuo ka Starom gradu. Kod TQ Plaze, ušli su u usku ulicu, a potom se parkirali na mračni parkig iza zgrade Lovćen osigurnja. Izašli su iz automobila i počeli da bježe.

Policija tvrdi da je Paović tokom bijega bacio pištolj i manju količnu droge, tu su ga i stigli, a Marković im je umakao.

Izvor blizak istrazi kazao je “Vijestima” da je pretresom automobila pronađeno oko 100 grama marihune. Još sto grama te droge i manja količina kokaina pronađeni su nedaleko od “punta”, kao i torbica sa pištoljem koji je bio napunjen i municija.

Inspektori vjeruju da su drogu i oružje Paović i Marković bacili tokom bijega.

Protiv Paovića i Markovića biće podnijete krivične prijave zbog neovlašćene proizvodnje, držanja i stavljanja u promet opojnih droga i nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija.

Zaplijenjena droga biće upućena Forenzičkom centru na vještačenje.

Bonus video: