Akademik pokazao šampionsko lice

1 komentar(a)
Ažurirano: 27.03.2016. 20:36h

Najbolji džudo klub u Crnoj Gori još jednom je pokazao šampionsko lice i organizatorske sposobnosti - na turniru Akademik open, takmičari tog kluba osvojili su 76 medalja, od kojih 45 zlatnih, 16 srebrnih i 15 bronzanih, pa su bili sveukupni pobjednici jučerašnjeg takmičenja.

Drugi je bio Crnogorac sa Cetinja, a treći Onogošt iz Nikšića.

"Nije mala stvar organizovati turnir na ovakvom nivou, a da pored klubova iz Crne Gore, gosti budu i takmičari iz Bosne i Hercegovine, Kosova i Srbije. Turnir bi bio još jači, ali desetak ekipa iz Hrvatske, koje su naši stalni gosti, nisu došli zbog katoličkog Uskrsa".

"Prezadovoljan sam pokazanim od strane takmičara i trenera, a posebno bih se zahvalio Opštini Nikšić i Sekretarijatu za sport Opštine Nikšić. Siguran sam da džudo takmičenja ovakvog karaktera puno znače za grad Nikšić", kazao je izvršni direktor Akademika Novica Milović, koji ističe i da je krajnji cilj kluba ove godine plasman Srđana Mrvaljevića na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

Turnir Akademik open otvorio je Danilo Pantić, juniorski prvak Evrope, najbolji džudista Crne Gore u 2015. godini, najbolji mladi sportista Crne Gore i najbolji sportista Nikšića.

Galerija

Bonus video: