Tijana Vučetić voli i izvodi etno muziku

Kada je s vršnjacima, Tijana nema ništa protiv moderne muzike, a izvorni melos je zavoljela pohađajući Kulturno umjetničko društvo Zahumlje, gdje je izabrana za solistu
306 pregleda 0 komentar(a)
Tijana Vučetić, Foto: Printscreen (YouTube)
Tijana Vučetić, Foto: Printscreen (YouTube)
Ažurirano: 27.03.2016. 18:04h

Iako je kod većine mladih u modi popularna muzika, ima i onih koji su upućeni na druge žanrove. Među njima je Tijana Vučetić, petnaestogodišnja djevojčica iz Nikšića koja voli i izvodi izvornu muziku, a zahvaljujući talentu i radu već je napravila svoj prvi profesionalni snimak.

"Snimali smo u Podgorici u muzičkom studiju Drešević. Naravno, bilo je i tamo malo frke, ali nije strašno. Jako je lijepo iskustvo, otpjevala sam to, sve smo lijepo uradili i završili smo sve kako treba", kaže Tijana.

Sa čuvenom kompozicijom „Moj golube“ ova djevojčica je pobijedila na prošlogodišnjem nikšićkom takmičenju „Etno pjesma“ u organizaciji NVO Scena, gdje godinama baštine izvornu muziku i daju prostor onima koji su joj naklonjeni.

"Volim puno etno pjesama, ne mogu reći da mi je ova omiljena, ali jeste jedna od omiljenih. Lično volim da slušam Danicu Krstić", kaže Tijana.

Kada je s vršnjacima, Tijana nema ništa protiv moderne muzike, a izvorni melos je zavoljela pohađajući Kulturno umjetničko društvo Zahumlje, gdje je izabrana za solistu. Za sada ima punu podršku da nastavi sa pjevanjem.

"Fino reaguju svi. Nisam očekivala, ali svi su saznali za to i uglavnom su komentari bili pozitivni. Ja već pohađam školu pjevanja kod dvije profesorice i tamo mi je jako lijepo, tako da ću nastaviti i dalje da idem", kaže Tijana.

Simpatije prema Tijaninom izboru pokazala je i opština Nikšić koja je novčano pomogla snimanje singla.

Iz NVO Scena nastavljaju novu potragu za mladim čuvarima tradicije.

Bonus video: