Budvanska rivijera sigurna, brejk Jedinstva protiv Budućnosti

0 komentar(a)
OK Jedinstvo, Foto: OSCG
OK Jedinstvo, Foto: OSCG
Ažurirano: 26.03.2016. 20:05h

Budvanska rivijera je opravdala ulogu favorita, dok je Jedinstvo napravilo brejk u Podgorici, epilog je prvih mečeva polufinala plej-ofa za odbojkaše.

Budvanska rivijera je na svom terenu porazila Volej star sa 3:0 (25:10, 25:16, 25:15) i povela 1:0, pa će, sasvim izvjesno, u srijedu u Nikšiću završiti priču u ovom polufinalu.

Jedinstvo je, sa druge strane, iznenadilo Budućnost Capital Plazu u Podgorici sa 3:2 (27;29, 25:22, 15:25, 25:23, 15:8) i ima šansu da u drugom meču, kod kuće, izbori prvo finale plej-ofa u klupskoj istoriji, desetak dana nakon što su Bjelopoljci igrali prvo finale Kupa.

Na kraju je u Podgorici presudilo iskustvo, veća mirnoća, ali i veliko srce gostiju, koji se nijesu predavali ni kada je izgledalo da je meč odlučen.

Budućnost Capital Plaza je, naime, vodila 2:1 u setovima, te 18:11 i 23:19 u četvrtom, ali ekipi Zorana Vukčevića ni to nije bilo dovoljno da meč privede kraju.

Koliko je Vukčević bio ubijeđen u trijumf svoje mlađane ekipe, govori i to da je kod velike prednosti u četvrtom setu počeo da mijenja startnu postavu i uvodi igrače sa klupe, želeći da i oni daju doprinos pobjedi. Možda je tu i napravio grešku, jer je od tog trenutka sve ispalo naopako za njegov tim.

"Čestitam Jedinstvu na zasluženoj pobjedi. Vjerovatno smo u četvrtom setu mislili da je sve završeno, i deifinitivno sastav Budućnost, nažalost, nema mentalnog kapaciteta da riješi ovakvu utakmicu. Jer se nakon pada dešava slabiji prijem, nevjerica u napadu, nesigurnost u dodavanju laganije kontre...Napravili smo more grešaka i dobro u tom četvrtom setu pogurali iskusno Jedinstvo koje je znalo da ne pogriješi. Treba nam dobro bistrija glava i veće srce da vratimo brejk koji su Bjelopolci napravili. Definitivno nije u pitanju fizička sprema, nego neki mentalni sklop. U četvrtom setu sam dao šansu nekim igračima da oni daju doprinos svemu tome, i bojim se da se to već sve kristališe ko je sa potencijalom, a ko nije", rekao je trener Budućnosti Capital Plaze Zoran Vukčević.

Sa druge strane, u jednoj lijepoj i uzbudljivoj utakmici, u kojoj je bilo puno preokreta, Bjelopoljci su na kraju sasvim zasluženo pobijedili i stigli na korak od istorijskog uspjeha...

"Jedna, zaista, luda utakmica, kako rezultatski, tako i što se igre tiče. Čestitam mojim momcima na požrtvovanoj, lavovskoj igri, koja ih je i dovela do pobjede. Posebno me raduje mentalna snaga mojih igrača i smirenost, koja nam je omogućila da se u četvrtom setu vratimo iz velikog minusa, dobijemo taj set, a onda i meč. Čestitam i Budućnosti, ovakve utakmice su veliki plus za odbojku, publiku, i sve mlade koji žele da se bave ovim sportom. Očekujemo mnogo težu utakmicu u srijedu u Bijelom Polju. Pokušaćemo da se spremimo, znamo da Budućnost ima kvalitet, i sigurno se neće predati. Nama ostaje da pred našom publikom pokušamo da izborimo finale. Nakon ovakve utakmice, zaista vjerujem u moje momke da je nešto tako moguće", rekao je trener Jedinstva Darko Prebiračević.

Budućnost Capital Plaza – Jedinstvo 2:3 (29:27, 22:25, 25:15, 23:25, 8:15)

Podgorica - Sala Medicinske škola. Gledalaca: oko 200. Sudije: Branko Batizić i Slobodan Kovačević (obojica iz Podgorice)

Budućnost Capital Plaza: Hadžisalihović, Peruničić, N. Radović, Šćepanović 9, Radulović 4, Pejović 1, Vlahović (libero), Jelić 3, Vidić 11, B. Radović 9, Zvicer 18, Pavićević 11.

Jedinstvo: Medojević 7, Magdelinić 14, Dizdarević, Popović (libero), Ćetković 4, M. Pavićević 1, B. Bulatović 6, Rudić 16, Đuretić 9, Bugarin 23, L. Bulatović, Rakočević.

Budvanska rivijera – Volej star 3:0 (25:10, 25:16, 25:15)

Budva - Mediteranski sportski centar. Gledalaca: oko 50. Sudije: Milana Vukčević i Predrag Beljkaš (oboje iz Bara)

Budvanska rivijera: Lakčević (libero), Kastratović, Vujović, Babić, Lečić, Dokić, Medenica, Marović, Ivanović, Ječmenica, Rašović.

Volej star: Vojinović, Glomazić, Radović, Novović, Crnogorac, Danilović, Ivanišević, Đurović, Cebalović, Papović (libero 1), Marojević, Božović (libero 2).

Bonus video: