Mladima važniji internet nego san

Virtuelni svijet važniji je od dnevne svjetlosti koju vrednuje 64 odsto ispitanika, tople vode (57 odsto), zdrave ishrane (43 procenta)
0 komentar(a)
djevojka, internet, Foto: Shutterstock
djevojka, internet, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 26.03.2016. 16:58h

Da mladi neprestano "vise" na internetu, znamo odavno, ali da je ova pojava znatno ozbiljnija nego što smo prvobitno mislili, pokazuje novo britansko istraživanje. Ispitanici, njih 2.465, starosti od 18 do 25 godina, imali su zadatak da rangiraju najvažnije aspekte svog života.

Za 81 odsto mladih ključ kvalitetnog života je sloboda govora, a na drugom mjestu je internet, za šta se opredijelilo 69 odsto ispitanika.

Virtuelni svijet važniji je od dnevne svjetlosti koju vrednuje 64 odsto ispitanika, tople vode (57 odsto), zdrave ishrane (43 procenta). Na dnu liste našao se kvalitetan san, što je važno za samo 11 odsto ispitanika.

Zatim su istraživači postavili ispitanicima dodatna pitanja koja su se ticala načina na koji im život može biti bolji. Trećina ispitanika rekla je da bi željela da putuje više, a 14 odsto je primijetilo da bi više lajkova na "Instagramu" i "Tviteru" poboljšalo njihov život