Alonso: Mogu da osvojim titulu sa Meklarenom

Španski vozač je optimista kada je u pitanju britanska skuderija": U stanju smo da prekinemo dominaciju Mercedesa", izjavio je Alonso
3 komentar(a)
Fernando Alonso, Foto: Reuters
Fernando Alonso, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.03.2016. 13:10h

Fernando Alonso nije završio prvu ovosezonsku trku, u Melburnu, za Veliki nagradu Australije, zbog nevjerovatnog incidenta na stazi sudario se na pravini sa Estebanom Gutijeresom, pri brzini od 300 kilometara na sat, nakon čega se prevrtao nekoliko puta), srećom bez posljedica.

Međutim, španski vozač sa optimizmom gleda na budućnost Meklarena i ubijeđen je da britanska "skuderija" ima sve neophodne karte da mu omogući da se domogne treće titule prvaka svijeta u Formuli 1, što mu u nekoliko navrata, zamalo, nije pošlo za rukom u Ferariju...

"Možemo da prekinemo dominaciju Ferarija. Trebaće vremena, ali u ovom sportu ne postoji magična dobitna formula. Ali, na dobrom smo putu, moramo da popravimo pouzdanost bolida. Srećni smo kako radimo, ali ćemo biti zadovoljniji kad stignu i rezultati. U toku sezone možemo da pokažemo sav naš potencijal", objasnio je vozač iz Ovijeda.

Alonso objašnjava kako ulauak u klub vozača Formule 1 koji su osvojili tri titule, u kojem su Niki Lauda, Ajrton Sena i Luis Hamilton, nije opsesija, ali jeste cilj.

"Ako to ne uspijem prije kraja karijere, neću biti frustriran. Osjećam se privilegovanim zbog dvije osvojene titule i 100 plasmana na pobjedničkom podijumu. Ako se domognem treće titule, biću srećan, u suprotnom ću biti svjestan dobrih stvari koje sam napravio u karijeri", dodaje Alonso.

"Sad sam u timu koji ima perspektivu i želi da pobjeđuje. Prošle sezone nisam pružio maksimum, jer je bolid imao limite, ali sada želim ponovo da se zabavljam i da uradim nešto posebno", zaključio je Alonso, koji je titule osvojio 2005. i 2006. godine sa Renoom.

Bonus video: