Bez kompletne informacije

Lično i profesionalno smo motivisani da za transparentnost procesa raspodjele i trošenja sredstava građana, kao i za realizaciju projekata iz oblasti kulture
69 pregleda 0 komentar(a)
bioskop, Foto: Shutterstock
bioskop, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 26.03.2016. 12:16h

U tekstu Centra za istraživačko novinarstvo povodom raspodjele sredstava putem konkursa Ministarstva kulture za kinematografiju, navodi se:

“Iste godine, omnibusu “Đavolja posla”, kojeg, kako se navodi u rješenju konkursa, potpisuju reditelj M. Eraković, scenarista S. Bošković, D. Tripković i V. Raičević, u produkciji NVO Udruženja studenata FDU, pripalo je 20.000 eura. Nema podataka ni da je počeo da se snima”.

Povodom navoda u tekstu novinara Predraga Nikolića, želimo da izrazimo žaljenje što predstavnici Centra za istraživačko novinarstvo koji su prirpemali ovaj tekst nas nijesu kontaktirali i samim tim nemaju kompletnu informaciju.

Radi preciznog i profesionalnog izvještavanja, ovim reagovanjem želimo da saopštimo javnosti i novinarima koji su se bavili ovom temom, da konkretno u slučaju omnibusa “Đavolja posla” čiji smo bili scenaristi, kompletna odgovornost za projekat pripada producentskoj kući, odnosno preduzeću Jabbuka doo, čije je odgovorno lice Vladimir Vučinić, u ovom slučaju producent pomenutog filma. Sredstva dobijena na konkursu Ministarstva kulture u cjelosti (20.000 eura) su 2011. godine prenešena na račun Jabbuka doo, za šta postoje izvodi iz banke i ugovori između Udruženja studenata FDU i Jabbuka doo.

Ovim ugovorima je obuhvaćeno pitanje prenosa apsolutnih prava i odgovornosti za realizaciju projekta na firmu Jabbuka doo. O svemu ovome su ugovorene strane obavijestile Ministarstvo kulture Crne Gore. Za sve dalje informacije bićemo Vam na raspolaganju kao i za eventualni uvid u dokumentaciju koju smo naveli.

Lično i profesionalno smo motivisani da za transparentnost procesa raspodjele i trošenja sredstava građana, kao i za realizaciju projekata iz oblasti kulture.

Stefan Bošković, Dragana Tripković, Vasko Raičević

Bonus video: