Dolaze još bolje godine

3 komentar(a)
Skupština Džudo saveza, Foto: Džudo savez Crne Gore
Skupština Džudo saveza, Foto: Džudo savez Crne Gore
Ažurirano: 25.03.2016. 20:59h

Naredne godine trebalo bi da budu najuspješnije u istoriji crnogorskog džudoa - zaključak je redovne Skupštine Džudo saveza Crne Gore, koja je danas održana na Cetinju.

Delegati su izrazili zadovoljstvo rezultatima takmičara u prethodnoj godini, uz nadu da će ova biti još bolja.

Komplimente je dobilo i rukovodstvo saveza, koje je još jednom iskazalo uvjerenje da će crnogorski džudo imati najmanje četiri predstavnika na Olimpijskim igrama u Tokiju.

"Ponosimo se rezultatima koji su postigli naši takmičari u prošloj godini, na čelu sa Danilom Pantićem, a nema razloga da tako ne bude i ove, kao i narednih godina. Imamo sjajnu plejadu mladih takmičara, koji će imati sve uslove da pruže maksimum i budu konkurentni u Evropi i svijetu. Ponavljam, siguran sam da bar četiri naša takmičara mogu nastupiti na Olimpijskim igrama u Tokiju, i to ne da budu samo učesnici, već kandidati za dobar plasman, pa čak i medalju", kazao je predsjednik Džudo saveza Crne Gore Dragomir Bečanović.

Skupština je jednoglasno usvojila izvještaj o radu, kao i izvještaje radnih tijela Saveza, Upravni odbor je proširen, a klubovi koji nisu zadovoljili neophodne kriterijume (uslovi rada, nastupi na državnim takmičenjima, plaćanje članarine) prebačeni su iz punopravnog u pridruženo članstvo.

Sjednici je prisustvovalo 26 delegata, punopravnih članova, dok su tri člana bila odsutna.

Takođe, sjednici su su prisustvovala i dva delegata pridruženih članova.

Bonus video: