Vulević: Nisam imao duševnih smetnji, ali mi nije bilo prijatno u zatvoru

On traži nešto manje od 120.000 eura odštete, usljed neosnovanog lišavanja slobode. Pravosnažno je oslobođen optužbi za obračun u Švajcarskoj od prije 17 godina...
1808 pregleda 12 komentar(a)
Vuk Vulević, Foto: Savo Prelević
Vuk Vulević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.03.2016. 12:45h

Beranac Vuk Vulević rekao je da ga ništa nije boljelo, te da nije imao duševnih smetnji, zbog dvoipogodišnjeg boravka u pritvoru, dok je bio optužen za ubistvo u pokušaju.

On traži nešto manje od 120.000 eura odštete, usljed neosnovanog lišavanja slobode.

Pravosnažno je oslobođen optužbi za obračun u Švajcarskoj od prije 17 godina.

Vulević nije bio previše raspoložen za priču, u početku čak nije znao ni o kom se događaju radi, a kada mu je rečeno, naveo je da je već bio u zatvoru, kada mu je određen pritvor zbog pokušaja ubistva.

Na pitanje sutkinje Vesne Banjević zašto je pokrenuo postupak, ako nije imao nikakvih smetnji zbog boravka u pritvoru, Vulević je rekao da se nije osjećao nimalo prijatno, jer nije bio kriv.

Sutkinja je sve vrijeme pokušavala da izvuče iz njega da joj objasni zbog čega mu nije bilo prijatno, kakvi su bili uslovi u pritvoru, ali je Vulević prokomentarisao “o tome da vam pričam, kako da vam objasnim duševne bolove, nisu me davili, nisu me bili”...

Njegov punomoćnik advokat Stefan Jovanović je dodao da se Vulević neprijatno osjećao i zbog toga što su mediji negativno izvještavali o njemu.

Zastupnik države Milan Krsmanović je rekao da sudu ostavlja na ocjenu svjedočenje Vulevića, a da to kako su mediji izvještavali nema nikakve veze sa presuđenjem u ovom postupku.

Suđenje se nastavlja 11.maja, do kad treba da se pribavi izvod iz kaznene evidencije za Vulevića.

Njemu i Zlatku Ajkoviću na teret se stavljalo da su, kao saizvršioci, 16. aprila 1999. godine u ciriškom kafe-baru Insajder pokušali da ubiju Faiza Kadrića, Suada Porču, Senada Dunjića, Nedžada Murića, Rešada Metu i Asmira Lubenovtca.

Prema optužnici, ka njima su ispalili više hitaca. Kadrić je pogođen i preminuo je, a ostali su povrijeđeni.

Vulević je u nedostatku dokaza oslobođen optužbi, dok je Ajković osuđen na 12 godina zatvora.

Vulević je dovođen u vezu sa brojnim krivičnim djelima, između ostalog, za šverc 200 kilograma kokaina iz Venecuele u Crnu Goru i Srbiju, 2005. godine.

Hapšen je i zbog sumnje da je član kriminalne grupe koja je naručila ubistvo policijskog inspektora Slavoljuba Šćekića, ali je usljed nedostatka dokaza takođe oslobođen optužbi.

Slobode je bio lišen i zbog optužbi da je učestvovao u ubistvu glavnog i odgovornog urednika "Dana" Duška Jovanovića, ali i nikada optužen za to djelo.

Mediji su pisali da tužilaštvo u Cirihu nije prihvatilo oslobađajuću odluku podgoričkog Višeg suda i da su pokrenuli novu istragu.

Bonus video: