Nikšić: Uhapšeno više lica zbog provalnih krađa

Izgleda da su cigarete bile najprimamljiviji artikl za pomenute mladiće pa su Andrija Đurković i Andrija Aleksić 22.februara iz “Rodinog” marketa u Dragovoj Luci odnijeli veću količinu cigareta
311 pregleda 2 komentar(a)
Provalnik, lopov, pljačka, krađa, Foto: 123rf.com
Provalnik, lopov, pljačka, krađa, Foto: 123rf.com
Ažurirano: 24.03.2016. 16:25h

Zbog osnovane sumnje da su tokom februara i marta počinili više provalnih krađa u marketima u prigradskim naseljima. nikšićka policija uhapsila je sugrađane Nikolu Radulovića (21), Ivana Radulovića (19), Andriju Aleksića (18), Dražena Božovića (19) i Andriju Đurkovića (19).

Nikola Radulović i Andrija Đurković se sumnjiče da su 12. februara provalili u objekat “Roda” u naselju Ćemenca, i otuđili veću količinu cigareta, kao i depozit, kao i da su pet dana kasnije, zajedno sa Ivanom Radulovićem i Andrijom Aleksićem provalili u drugi “Rodin” market, koji se nalazi u Straševini i uzeli veću količinu cigareta.

Ivan Radulović i Andrija Aleksić se sumnjiče da su 20.februara sa objekta “Elektrofrigo” u Ulici “Nikole Tesle” otuđili IC kameru od video nadzora, dok se Nikoli i Ivanu Raduloviću stavlja na teret i provalna krađa od 21.februara kada su iz provanice “Svaki dan”, u naselju Ćemenca, otuđili cigarete i veću količinu konditorskih proizvoda. Njih dvojica su, zajedno sa Draženom Božovićem i Andrijom Aleksićem početkom marta ponovo iz marketa “Svaki dan” otuđili cigarete i konditorske proizvode.

Izgleda da su cigarete bile najprimamljiviji artikl za pomenute mladiće pa su Andrija Đurković i Andrija Aleksić 22.februara iz “Rodinog” marketa u Dragovoj Luci odnijeli veću količinu cigareta.

Kako su saopštili iz policije mladići su priznali sva krivična djela koja im se stavljaju na teret i protiv njih je, po nalogu zamjenika osnovnog državnog tužioca u Nikšiću, podnesena krivična prijava u redovnom postupku.

Andriji Aleksiću je sudija za istragu odrdio pritvor zbog ranije počinjenog krivičnog djela. On je osumnjičen da je 26.januara, zajedno sa Dejanom Dendićem (22), opljačkao market „Anika“, u zgradi tzv.„Desetke“, u Ulici „Nika Miljanića“.Njih dvojica su osumnjičeni da su toga dana pred kraj radnog vremena, oko 21,30 časova, ušli u pomenuti market i uz prijetnje radnici iz kase uzeli oko 150 eura.

Aleksić je i to krivično djelo priznao.

Bonus video: