Službenik Opštine Plav osumnjičen za zloupotrebu službenog položaja

Krivična prijava protiv D. R. (65) iz Plava nadležnom tužiocu je procesuirana u redovnom postupku
152 pregleda 1 komentar(a)
Dokumenta, spisi, papiri, Foto: Shutterstock
Dokumenta, spisi, papiri, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 23.03.2016. 15:07h

Policija je državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Plavu podnijela krivičnu prijavu protiv savjetnika u Sekratarijatu za uređenje prostora i imovinu Opštine Plav, D. R. (65) iz Plava, zbog sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

"Policijske aktivnosti upućuju na sumnju da je D.R. počinio navedeno krivično djelo na način što je, zloupotrebljavajući svoj službeni položaj, kao savjetnik zaposlen u Sekratarijatu za uređenje prostora i imovinu Opštine Plav, donio rješenje kojim je nezakonito promijenio namjenu pomoćnog prostora za nadogradnju linije tehničkog pregleda, "Auto moto organizacije Gusinje" (AMO Gusinje) iz Gusinja, u poslovni prostor čiji je investitor S.P. iz Gusinja, odgovorno lice u AMO Gusinje", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Spornim rješenjem, kako se dodaje, koje je protivno važećoj legislativi koja reguliše ovu oblast kao i važećem prostornom planu za Opštinu Gusinje, D.R. je, kako se sumnja, promijenio ranije rješenje istog Sekretarijata iz 2007. godine koje se odnosi na građevinsku dozvolu ovog objekta, čime je Opštini Plav pričinio štetu u za sada neutvrđenom iznosu na ime neisplaćenih dažbina i taksi, odnosno investitoru pribavio protivpravnu korist.

Krivična prijava protiv osumnjičenog lica nadležnom tužiocu je procesuirana u redovnom postupku.

Bonus video: