Presuda Bojiću u ponedeljak

On je optužen je da je Rađenovićevoj supruzi, tokom dva telefonska razgovora, prenio detalje sa saslušanja svjedoka saradnika Rajka Kuljače, koji su proglašeni tajnom, u postupcima TQ Plaza i izgradnje platoa na Jazu
76 pregleda 6 komentar(a)
Vladan Bojić, Foto: Luka Zeković
Vladan Bojić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 23.03.2016. 14:56h

Sudija Nenad Vujanović je, na predlog tužilaštva, u postupku za povredu tajnosti postupka, u dokaze uvrstio i Ugovor o punomoćju koji je advokat Vladan Bojić potpisao sa Lazarom Rađenovićem, neposredno prije saslušanja, 13.avgusta prošle godine.

Suđenje Bojiću danas je završeno, a presuda će biti izrečena 28.marta.

On je optužen je da je Rađenovićevoj supruzi, tokom dva telefonska razgovora, prenio detalje sa saslušanja svjedoka saradnika Rajka Kuljače, koji su proglašeni tajnom, u postupcima TQ Plaza i izgradnje platoa na Jazu.

Dok je tužilac Miroslav Turković ubjeđivao sud da upravo taj Ugovor govori o tome da je Bojićev vlastodavac bio Lazar, a ne njegova supruga Jelena Rađenović, te da joj je rekao ono što nije smio, advokat Zdravko Begović i Bojić su isticali da je to samo Ugovor koji potpisan, nakon onog, koji je već dogovoren i potpisan sa njegovom suprugom.

" To je nesporno,time je on samo prihvatio prethodni dogovor advokata sa suprugom,koja je, nakon lišenja slobode njenog supruga, angažovala Bojića da ga brani", istakao je Begović.

Tužilac je, međutim, isticao da je punomoćje sa Jelenom potpisano kasnije, te da to ne može da utiče na čuvanje tajne u tom postupku.

Turković je, u završnim riječima, istakao da je Bojić postupao kao branilac Rađenovića, da ga je on lično angažovao, da njegova supruga nije imala pravo da zna šta je rekao Kuljača, jer je to proglašeno tajnom.

On je zaključio da je motiv Bojića bio da se naruši i opstruiše istraga i tok krivičnog postupka,kako u tom, tako i u predmetu Košljun.

Begović je upitao kako se može savjesno obavljati posao advokata, ako vi ne možete da prenesete šta se dešava nekome ko vas je angažovao i platio.

"I ja zbog ovog postupka trpim razne kritike, ali kao predsjednik komore staću ispred svakog advokata, kako bih zaštitio našu profesiju", rekao je Begović.

Bojić je dodao da je tužilaštvo ovim postupkom, između ostalog, povrijedilo njegovo pravo na privatnost, advokatsku tajnu, te da ozbiljno razmišlja da podnese krivičnu prijavu zbog toga što sumnja da je on bio meta prisluškivanja, a ne supruga Rađenovića.

"Ovo je ogoljeni revanšizam glavnog specijalnog tužioca zbog oštre kritičke riječi za njegov rad", zaključio je Bojić.

Bonus video: