Tužilac Barane pustio na slobodu

To je “Vijestima” nezvanično rečeno iz policije, koja je dan ranije podgoričkim ulicama jurila za naoružanim Baranima
4826 pregleda 30 komentar(a)
Barani, Bokeška ulica, Foto: Savo Prelević
Barani, Bokeška ulica, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 23.03.2016. 10:43h

Podgorički osnovni tužilac Enes Baković nakon saslušanja pustio je na slobodu Barane Zijada Nurkovića (21) i Edmonda Mustafu (21), osumnjičene za nedozvoljeno držanje oružja.

To je “Vijestima” nezvanično rečeno iz policije, koja je dan ranije podgoričkim ulicama jurila za naoružanim Baranima.

Njih dvojica u ponedjeljak naoružani došli nadomak zgrade Višeg suda, u društvu sugrađana Martina Jankovića (18) i Stefana Mićića (24).

U tom sudu bilo je zakazano suđenje Jankoviću, koji je kao maloljetnik optužen da je 2015. godine u Baru pokušao da ubije Petra Popovića (22).

Kada je policajac koji radi na obezbjeđenju Vrhovnog suda krenuo ka njima, Nurković, Mustafa i Mićić pobjegli su. U Bokeškoj ulici sačekali su ih pripadnici Interventne jedinice policije. Nurković i Mustafa tada su bacili pištolje ispod parkiranih automobila, a onda su ih policajci uhapsili. Mićić je nakratko pobjegao policiji, a ubrzo je i on uhapšen.

Istovremeno dok je za tom barskom ekipom trajala potjera, policajci su u centru glavnog grada zaustavili taksi u kojem su bili Popović, Jovan Klisić iMiloš Tatar. Tokom kontrole Popoviće je omalovažavo policajce, zbog čega je i on priveden sudiji za prekršaje.

Bonus video: