Brat Jovana Kosaća nasrnuo na Baošića

Fizički je nasrnuo na mene sa leđa. Ruka je srećom prošla pored moje glave i zatvorski čuvari su me spasili i zaštitili, kazao je Baošić
501 pregleda 0 komentar(a)
Dragoje Baošić, Foto: Savo Prelević
Dragoje Baošić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 23.03.2016. 10:25h

Na Dragoja Baošića juče u velikoj sudnici podgoričkog Višeg suda nasrnuo je Goran Kosać, brat ubijenog Jovana Kosaća.

Baošiću se sudi da je sa više hitaca iz pištolja usmrtio Jovana Kosaća, septembra 2014. godine.

Incident u sudnici dogodio se u pauzi glavnog pretresa, nedugo nakon što je sutkinja Vesna Moštrokol odredila pauzu prije saslušavanja još dva svjedoka.

Nakon što je Moštrokol izašla, zatvorski policajci krenuli su da iz sudnice izvedu i Baošića.

Tada je muškarac hitro prišao optuženome i sa leđa ga udario u predjelu glave.

Napadač je odmah savladan i izveden iz zgrade.

Tu se, međutim, nije završilo - verbalni sukob nastavljen je između oca ubijenog, Draga Kosaća i prijatelja okrivljenog Baošića.

Policajci su nekako uspjeli da ih razdvoje, ali su u pomoć ipak pozvali kolege iz Interventne jedinice.

Nakon pauze, suđenje je nakratko nastavljeno a zatim i odloženo za 20. april. “U toku donošenja rješenja o pauzi, došlo je do incidenta... Službenici policije će sačiniti službenu zabilješku. Sa glavnog pretresa iz sudnice se udaljavaju svi, kao i otac pokojnog Jovana Kosaća”, kazala je sutkinja.

Sudu se potom obratio i Dragoje Baošić.

“Ja nisam u stanju da pratim nastavak suđenja. Fizički je nasrnuo na mene sa leđa. Ruka je srećom prošla pored moje glave i zatvorski čuvari su me spasili i zaštitili. Pomjerili su me u stranu”, kazao je Baošić.

Branilac okrivljenog, advokat Slavomir Božović rekao je da je šokiran incidentom.

“Ovo u dosadašnjoj praksi nisam doživio. Nemam riječi kojim mogu da izrazim revolt. Doživio sam da se napadaju okrivljeni na ulici, ispred suda, ali u sudnici ovako nešto nisam doživio. Ovo je vrlo smišljeno urađeno da se izvrši pritisak na tužilaštvo. Odbrana će razmisliti da li smo uopšte potrebni da nastavimo da se pojavljujemo u sudnici kao branioci”, kazao je advokat.

Prema navodima optužnice, Dragoje Baošić je 14. septembra 2014. u diskoteci “Kaza” u Igalu, sa umišljajem ubio Jovana Kosaća.

“Po ulasku u diskoteku, nakon fizičkog kontakta između Kosaća i Milana Bigovića, Baošić je prišao Jovanu Kosaću i u njegovom pravcu iz pištolja, ispalio više metaka koji su ga pogodili. Nakon toga Baošić je pobjegao, čime je izvršio krivično djelo - ubistvo”, piše u optužnici.

Dragan Bigović je okrivljen da je Baošiću pomogao da ne bude otkriven, nakon što je ovaj ubio Kosaća.

Goran Kosać će prekršajno odgovarati za drsko ponašanje

Novljanin Goran Kosać prekršajno će odgovarati zbog incidenta u sudnici Višeg suda.

To su “Vijestima” odgovorili iz Uprave policije, pojašanjavajući da on nije udario Baošića, već da su ga u tome spriječili policajci i zatvorski sprovodnici. “G.K. je, kako se sumnja, pokušao da udari D.B. u čemu je spriječen od strane službenika policije i Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija”, saopštili su iz Uprave policije.

Dodali su da je Kosać nakon toga odveden i saslušan.

Saopštili su da je tužilac konstatovao da u njegovim radnjama nema elemenata bića krivičnog djela čije se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

“Službenici CB Podgorica će stoga protiv G. K. Područnom organu za prekršaje u Podgorici u redovnom postupku podnijeti zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru – drsko ponašanje”, pojasnili su iz UP.

Bonus video: