Počinju Dani gitare: Koncerti, radionice i predavanja

Na otvaranju će u utorak, 29. marta, u 20 sati, nastupiti gitarista Gabrijel Giljen (Austrija-Venecuela), dok će poslije njega iste večeri od 21 sat koncert izvesti duo gitara-flauta Bojana Brajović i Boris Nikčević (Crna Gora)
64 pregleda 1 komentar(a)
gitara, Foto: Shutterstock
gitara, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 23.03.2016. 09:02h

Prvi međunarodni festival “Dani gitare u Podgorici”, u organizaciji NVO “Gitara”, biće održan 29. i 30. marta 2016. godine, a koncipiran je u tri u tri segmenta: koncertni program, predavanja i majstorske radionice. Koncertni program održaće se u sali Narodne biblioteke “Radosav Ljumović”.

Na otvaranju će u utorak, 29. marta, u 20 sati, nastupiti gitarista Gabrijel Giljen (Austrija-Venecuela), dok će poslije njega iste večeri od 21 sat koncert izvesti duo gitara-flauta Bojana Brajović i Boris Nikčević (Crna Gora). Druge večeri festivala, 30. marta, od 20 sati podgoričkoj publici predstaviće se renomirana gitaristkina Vera Ogrizović (Srbija), dok će od 21 sat festival svečano zatvoriti duo gitara Đani Sehu i Luka Vlašić (BiH-Hrvatska).

Predavanja će se održavati 29. i 30. marta u koncertnoj sali Muzičke škole “Vasa Pavić” u 11 sati. Prvog dana predavanje o tremi održaće prof. Vera Ogrizović, dok će narednog dana, predavanje o graditeljstvu gitara održati - Lazar Bogosavljević i Branislav Marković (Srbija).

Bonus video: