Šaban osuđen na 16 mjeseci

Đuković je obrazlažući presudu naveo da je saobraćajnim i medicinskim vještačenjima dokazano da je Tarhaniš kriv za saobraćajnu nezgodu i kao otežavajuće okolnosti naveo to što je optuženi ranije osuđivan i teške posljedice po Mrkulića
304 pregleda 17 komentar(a)
Šaban Tarhaniša, Foto: Zoran Đurić
Šaban Tarhaniša, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 22.03.2016. 10:58h

Šaban Tarhaniš osuđen je na godinu i četiri mjeseca zatvora zbog saobraćajne nezgode iz decembra prošle godine, u kojoj je Enis Mrkulić teško povrijeđen.

To je prvostepena presuda sudije podgoričkog Osnovnog suda Gorana Đukovića, koji mu je produžio pritvor u kome se nalazi od decembra.

Đuković je obrazlažući presudu naveo da je saobraćajnim i medicinskim vještačenjima dokazano da je Tarhaniš kriv za saobraćajnu nezgodu i kao otežavajuće okolnosti naveo to što je optuženi ranije osuđivan i teške posljedice po Mrkulića. Olakšavajuće okolnosti bile su mladost Tarhaniša i izraženo kajanje zbog nesreće.

Tarhaniš se tereti za teško djelo protiv bezbjednosti saobraćaja, jer je izazvao nesreću u kojoj je osamnaestogodišnjak zadobio višestruke povrede.

Iako su oštećeni i njegov punomoćnik isticali da je Tarhanišu trebalo da se sudi i za nepružanje pomoći licu povrijeđenom u saobraćajnoj nezgodi, tužilaštvo to nije učinilo.

Bonus video: