Granična policija Tuzi zaplijenila oko 180 kilograma skanka

"Policija u saradnji sa kolegama iz Albanije, radi na identifikovanju osumnjičenih"
76 pregleda 10 komentar(a)
Skank, 180 KG, Foto: Uprava policije
Skank, 180 KG, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 22.03.2016. 09:54h

Granična policija Tuzi juče je u blizini granice Crne Gore i Albanije zaplijenila oko 180 kilograma skanka, saopšteno je iz Uprave policije.

"Lica koja su prokrijumčarila skank iz Albanije na teritoriju naše zemlje su, primijetivši policajce, bacili džakove sa drogom, a budući da su se nalazilla u blizini granice uspjeli su da pobjegnu preko granice, na teritoriju Albanije, o čemu su crnogorski policajci obavijestili kolege iz te zemlje. Službenici Odsjeka za borbu protiv droge su preuzeli zaplijenjenih sedam džakova u kojima se nalazilo 180 pvc pakovanja sa sadržajem biljne materije tamno zelene boje za koju se sumnja da se radi o marihuani tipa skank, težine oko 180 kilograma", navodi se u saopštenju Uprave policije.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu.

"Policija u saradnji sa kolegama iz Albanije, radi na identifikovanju pomenutih lica. Skank će biti upućen Forenzičkom centru radi vještačenja", sopšteno je iz Uprave policije.

Iz Uprave policije navode da je u posljednjih mjesec i po dana zaplijenjeno preko 280 kilograma opojnih droga.

"Osim ovih 180 kg skanka, prije pet dana služenici Odsjeka su na području Bijelog Polja zaplijenili 516,4 grama heroina visokog procenta čistoće koji, prema procjenama, na uličnom tržištu vrijedi oko 35.000 eura. Dan ranije službenici Odsjeka su u Podgorici zaplijenili 550 grama skanka. Granična policija je prethodno, 2. marta na karauli Jagoda, u neposrednoj blizini granice Crne Gore sa Re Albanijom, zaplijenila oko 10 kilograma skanka. Policija je 25. i 26. februara zaplijenila oko 90 kilograma droge koja na narkotržištu, prema procjenama, vrijedi oko 2.375.000 eura. Naime, oko 1,1 kg heroina i 60 kilograma skanka pronađeno je 26. februara kontrolom vozila u Podgorici, dok su granični policajci oko 28 kilograma heroina otkrili noć ranije zajedno sa carinicima na Graničnom prelazu Debeli brijeg", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: