Armin Nurković iz pritvora otišao u učionicu

Viši sud osudio je 10. marta Armina Nurkovića na 25 mjeseci robije, zbog pokušaja ubistva Ferida Camića
213 pregleda 19 komentar(a)
Armin Nurković, Foto: Jadranka Ćetković
Armin Nurković, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 22.03.2016. 06:36h

Direktor rožajske OŠ “25. maj” Avdo Nurković vratio je na posao sina Armina, dan nakon izlaska iz pritvora gdje je dočekao prvostepenu presudu zbog pokušaja ubistva.

Armin je iz bjelopoljskog zatvora izašao u četvrtak, 10. marta, a izvori “Vijesti” tvrde da je sjutradan došao u školu kako bi se upoznao sa rasporedom časova, da bi u već u ponedjeljak počeo da drži nastavu.

Više roditelja ispričalo je da je nastavnik maternjeg jezika radio u petak, kada su “Vijesti” uputile pitanja Ministarstvu prosvjete.

Tvrde da ga juče nije bilo na poslu, a iz Ministarstva je zvanično odgovoreno da je Nurkoviću prestao radni odnos.

Nije, međutim, precizirano kada je Nurković ostao bez posla, a iz resora Predraga Boškovića saopšteno je da ne znaju da je on vraćen u nastavu.

“Vijestima je odgovoreno da je Nurković suspendovan “za vrijeme mjere pritvora, a u međuvremenu je shodno disciplinskom postupku njemu prestao radni angažman”.

“Ministarstvo prosvjete nije upoznato da je Armin Nurković, nakon događaja zbog kojeg se vodi sudski postupak, vraćen u nastavu, jer je angažovanje zaposlenih u nadležnosti uprave obrazovno-vaspitne ustanove, koja je dužna da postupa u skladu sa propisima. Uprava škole nas je informisala da je Arminu Nurkoviću, shodno disciplinskom postupku, prestao radni odnos u OŠ '25. maj'“, odgovoreno je “Vijestima“.

Direktor juče nije želio za “Vijesti” da govori kada je i zašto sina vratio na posao.

Viši sud u Bijelom Polju osudio je 10. marta Nurkovića na 25 mjeseci zatvora, jer je 2. novembra 2015. godine, ispred ugostiteljskog objekta “Dajmond” u centru Rožaja, pokušao da ubije Ferida Camića. U presudi piše da je Camiću nanio teške tjelesne povrede, kada je iz pištolja “astra”, kalibra 7,65 milimetara, ispalio tri metka, od kojih su dva Camića ranila u noge...

Roditelji djece sa kojima su “Vijesti“ razgovarale tvrde da su odmah po povratku Nurkovića u školu protestovali kod direktora - njegovog oca.

On im je, navodno, odgovorio da njegov sin nije pravosnažno osuđen i da ne postoje zakonske prepreke da predaje djeci.

„Nisam mogao da vjerujem da to izgovara direktor jedne obrazovne ustanove. O Nurkovićevom povrtaku na posao sam saznao tek pošto je moje dijete odbilo da ide u školu... Ovo je mali grad i svi sve znaju, pa je dijete vjerovatno previše razmišljalo o tome... Kako i neće, nastavnici bi trebalo da đacima budu uzor, a oni su ispred sebe vidjeli nekoga ko je, za sada nepravosnažno, osuđen za pokušaj ubistva“, rekao je “Vijestima“ jedan od roditelja.

Kada je postao direktor, otac sinu ustupio svoje mjesto

Avdo Nurković je za direktora škole “25. maj“ imenovan prošle godine, na osnovu aneksa ugovora o uhljebljenju kadra Bošnjačke stranke na lokalnom i državnom nivou.

Aneks su potpisali politički direktor DPS-a Tarzan Milošević i potpredsjednik BS-a Osman Nurković, kome je Avdo blizak rođak.

Istog dana kada je preuzeo direktorsku fotelju, na svoje mjesto nastavnika maternjeg jezika doveo je sina Armina, tvrde izvori “Vijesti” iz škole.

Iz Ministarstva su saopštili da je Armin i ranije radio u školi, na određeno vrijeme.

“Armin Nurković je u JU OŠ “25 maj” u Rožajama bio angažovan kao nastavnik Crnogorskog jezika i književnosti u 2012/2013, 2013/2014, 2014/2015, kao i 2015/16. školskoj godini na određeno vrijeme, shodno zakonskoj proceduri koju sporvodi skola”, odgovoreno je “Vijestima”.

Bonus video: