Barani naoružani došli da "podrže" optuženog

Iz policije saopštili da su imali dojavu da može doći do konflikta između Barana...
4860 pregleda 0 komentar(a)
Hapšenje, Baranin, Foto: Savo Prelević
Hapšenje, Baranin, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 22.03.2016. 06:48h

Barani Zijad Nurković (21) i Edmond Mustafa (21) uhapšeni su juče u Podgorici, nakon što su naoružani došli blizu zgrade podgoričkog Višeg suda.

Lisice na ruke stavljene su i njihovom sugrađaninu Petru Popoviću (22), koji se sumnjiči da je omalovažavao policajce.

Prema pouzdanim saznanjima “Vijesti” Nurković, Mustafa i Stefan Mićić (24) došli su Podgoricu sa sugrađaninom Martinom Jankovićem (18), kojem se sudi zbog pokušaja ubistva Popovića. Janković je kao maloljetnik optužen da je 2015. godine u Baru pokušao da ubije Popovića.

Izvor “Vijesti” blizak istrazi ispričao je da je policajcu koji radi na obezbjeđenju Vrhovnog suda bila sumnjiva grupa muškaraca. Nakon što je krenuo ka njima, razbježali su se ali su ih u Bokeškoj ulici sačekali pripadnici Interventne jedinice policije.

Jedan od Jankovićevih prijatelja bježeći gurnuo je i obalio na asfalt staricu koja je prolazila Njegoševom ulicom. Kada su stigli do Bokeške ulice, gdje ih je presrela ekipa Interventne jedinice policije, Nurković i Mustafa su bacili pištolje ispod parkiranih automobila. Uhapšeni su u toj ulici, a Mićić je nakratko pobjegao policiji. Ubrzo je i on uhapšen, u Ulici Stanka Dragojevića. Nakon informativnog razgovora pušten na slobodu.

“Pištolji - broving cal. 9 mm sa 13 metaka u okviru za koji se sumnja da pripada Z.N. i valter cal. 9 mm sa sedam metaka u okviru za koji se sumnja da pripada E.M, su izuzeti sa lica mjesta”, saoštila je policija.

U betonjerci podgoričkog Centra bezbjednosti zadržani su Nurković i Mustafa, koji će danas biti saslušani u tužilaštvu.

Istovremeno dok je za jednom barskom ekipom trajala potjera, policajci su u centru glavnog grada zaustavili taksi u kojem su bili Popović, Jovan Klisić i Miloš Tatar. Tokom kontrole, Popović je omalovažavo policajce, zbog čega je i priveden.

Iz Uprave policije saopšteno je da su inspektori imali dojavu da može doći do konflikta između grupa dvojice Barana koji su juče trebali da se vide u sudnici, zbog čega su i “pojačali” patrole u blizini zgrade Višeg suda.

Iako se incident dogodio van zgrade Vrhovnog suda, o njemu je obaviješten predsjednik Višeg suda Boris Savić.

“Pripadnici CB Podgorica, koji pružaju obezbjeđenje zgrade Vrhovnog suda u kojoj se nalaze i prostorije Višeg suda u Podgorici, obavijestili su predsjednika Višeg suda o tome da je došlo do incidentne situacije u Njegoševoj ulici u blizini zgrade suda, te da su intervenisali pripadnici Interventnog voda CB Podgorica i preduzeli radnje iz svoje nadležnosti”, odgovoreno je “Vijestima” iz Višeg suda.

Oni su kazali da je u zgradi Višeg suda bilo mirno. “Prilikom pretresa lica koja su 21. marta 2016. godine pristupila u zgradu Višeg suda u Podgorici, nije pronađeno bilo koje oružje, niti je u zgradi Vrhovnog suda registrovana bilo kakva incidentna situacija”, kazali su iz Višeg suda.

Bonus video: