Nikšić: Uhapšen i drugi osumnjičeni za pljačku marketa "Anika"

Aleksić je priznao krivično djelo i njemu je nakon saslušanja u tužilaštvu određen jednomjesečni pritvor. Prethodno je i Dendiću određen jednomjesečni pritvor
457 pregleda 34 komentar(a)
Andrija Aleksić, Foto: Svetlana Mandić
Andrija Aleksić, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 21.03.2016. 10:54h

Nikšićka policija uhapsila je sugrađanina Andriju Aleksića (19) osumnjičenog da je 26.januara opljačkao market „Anika“, u zgradi „Deserke“, u Ulici „Nika Miljanića“.

Prije dva dana zbog istog krivičnog djela uhapšen je Dejan Dendić (22).

Njih dvojica su osumnjičeni da su toga dana pred kraj radnog vremena, oko 21,30 časova, ušli u pomenuti market i uz prijetnje radnici iz kase uzeli oko 150 eura.

Aleksić je priznao krivično djelo i njemu je nakon saslušanja u tužilaštvu određen jednomjesečni pritvor. Prethodno je i Dendiću određen jednomjesečni pritvor.

Dendić, koji je prilikom pljačke imao fantomku na glavu, bio je naoružan pištoljem, dok je Aleksić pomagao u izvršenju krivičnog djela.

UP: Osumnjičeni sproveden u ZIKS

Nikšićka policija uhapsila je A.A. (18) iz Nikšića, koji se potraživao zbog sumnje da je 26. januara 2016. godine oko 21,30 časova, zajedno sa D.D. (22) iz Nikšića, počinio razbojništvo, saopšteno je iz Uprave policije.

"Sumnja se da su ova dva lica počinila razbojništvo u marketu ,,Anika“ u Nikšiću na način što su uz prijetnju pištoljem od radnice marketa otuđili pazar u iznosu od 150 eura", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je osumnjičeni A.A. uz poseban izvještaj, priveden državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo razbojništvo.

"Državni tužilac je za A.A. donio rješenje o zadržavanju do privoda sudiji za istragu Osnovnog suda u Nikšiću kojem je priveden danas. Sudija za istragu mu je odredio pritvor u trajanju do 30 dana nakon čega je ovo lice sprovedeno u ZIKS", kazali su iz UP.

Uprava policije podsjeća da je D.D. uhapšen 15. marta 2016. godine.

"Nakon saslušanja kod tužioca nadležnom sudiji za istragu je priveden 17. marta. Sudija za istragu je takođe D.D. odredio pritvor u trajanju do 30 dana nakon čega je sproveden u ZIKS", zaključeno je u saopštenju Uprave polcije.

Bonus video: