Budvani na sedmom nebu

92 pregleda 0 komentar(a)
OK Budvanska rivijera, Foto: OSCG
OK Budvanska rivijera, Foto: OSCG
Ažurirano: 20.03.2016. 19:45h

Deveto finale Kupa Crne Gore završeno je po unaprijed „napisanom scenariju“ – Budvanska rivijera je sa 3:0 porazila Jedinstvo i domogla se sedmog uzastopnog pehara u ovom takmičenju.

Za Budvanski klub je to 17. trofej u klupskoj istoriji, 14. u nezavisnoj Crnoj Gori (Budvani imaju i sedam titula), dok su tri osvojili i u bivšoj državnoj zajednici Srbije i Crne Gore (titulu i dva kupa)...

"Opravdali smo ulogu favorita, a posebno mi je drago da su priliku da igraju imali i mladi igrači, u pojedinim trenucima je bilo prostora da sva petorica kadeta-juniora budu na terenu. Odigrali smo dobro i zasluženo osvojili Kup", rekao je trener Budvana Slobodan Boškan.

Plasmanom u finale, prvo u klupskoj istoriji, Jedinstvo je ispunilo sve ambicije na finalnom turniru u Podgorici. Bjelopoljci su u finalu Budvanima ukupno uzeli osam poena više (57-49) nego što je to uradila Budućnost u polufinalu.

"I prije finalnog turnira je bilo jasno ko je favorit, ko će da osvoji trofej. Budvani su to, apsolutno, opravdali, rutinski odradili posao, bez izgubljenog seta i zaslužuju sve čestitke. Počev od polufinala sa Volej starom zaključno sa finalom, ja mojim igračima nemam šta da zamjerim, već samo da izrazim sve pohvale na njihov račun za odgovoran i profesionalan pristup igri, na izuzetnom ponašanju na terenu, poštovanju prema dresu i gradu koji su predstavljali. U finalu smo imali pritisak igranja prvog finala, još pred tv kamerama i protiv protivnika kao što je Budvanska rivijera".

"Ne mogu da kažem da smo ostali imnuti na sve to i da nam je to, donekle, pokvarilo neke planove koje smo imali. U drugom setu smo, čak, bili blizu izjednačenja, što ohrabruje da u istom ritmu nastavimo polufinalnu seriju plej-ofa protiv Budućnost. U trećem setu su šansu dobili svi naši mladi igrači, kadeti, i čestitam na tome – rekao je trener Jedinstva Darko Prebiračević.

Jedinstvo – Budvanska rivijera 0:3 (17:25, 23:25, 17:25)

Podgorica – Sala Gimnazije „Slobodan Škerović“. Gledalaca: 100. Sudije: Kovačević i B. Janjević (Podgorica). Poeni iz napada: Jedinstvo 32, Budvanska rivijera 39. Poeni iz bloka: Jedinstvo 5, Budvanska rivijera 9. Poeni iz servisa: Jedinstvo 5. Greške: Jedinstvo 27, Budvanska rivijera 15.

Jedinstvo: Medojević 2, Magdelinić 1, Dizdarević, Popović (libero), Ćetković 4, Pavićević, B. Bulatović 2, Rudić 9, Đuretić 9, Bugarin 13, L. Bulatović 2, Rakočević.

Budvanska rivijera: Lakčević (libero), Kastratović 2, Babić 20, Lečić 3, Dokić, Medenica 1, Marović 2, Ivanović 4, Ječmenica 8, Rašović 8.

Bonus video: