Tri bronze na Evropskom džudo kupu

87 pregleda 0 komentar(a)
Marko Gušić, Foto: EJU.NET
Marko Gušić, Foto: EJU.NET
Ažurirano: 20.03.2016. 18:22h

Na Evropskom seniorskom kupu koji je danas završen u Sarajevu, naši takmičari osvojili su tri treća i četiri peta mjesta. Bronzane medalje osvojili su Marko Gušić, Jusuf Nurković i Tanja Božović.

Crnogorska ekipa bila je jedna od najmlađih na takmičenju, jer su većinom nastupili juniorski reporezentativci, koji su izborili čak šest polufinala.

Marko Gušić (- 60 kg), je nakon startnih pobjeda nad predstavnicima Švajcarske i Turske u polufinalu poražen od Barta Akoša iz Mađarske. U borbi za medalju Gušić je savladao klupskog druga Vuka Nikčevića, kome je pripalo peto mjesto. U toj kategoriji takmičilo se 17 boraca.

U kategoriji do 66 kilograma je nastupilo 25 borca, a Jusuf Nurković je sa dvije pobjede došao u polufinale, u kojem je poražen od predstavnika Srbije, Denisa Jurakića.. U borbi za treće mjesto Nurković je savladao Sarikaja Ugura iz Turske.

Tanja Božović (-57 kg) je, takođe, nakon dvije pobjede biloa u polufinalu, ali je za ulazak u finale zaustavljena od poljakinje Ane Borovske, koja je kasnije osvojila prvo mjesto.

U borbi za medalju Božović je savladala Viktoriju Majorosovsku (Slovačka).

I Balša Sinanović (-73 kg) je nakon odličnih mečeva stigao do polufinala, gdje je poržen od Romana Tokarjeva (Rusija). Sinanović je u borbi za treće mjesto poražen od Dilgam Alijeva (Turska), pa je završio na petom mjestu.

Juče, prvog dana takmičenja do polufinala su stigle Jovana Peković (-78 kg) i Jovana Nikić (+78 kg).

Na Evropskom kupu u Sarajevu nastupilo je 255 takmičara (156 u muškoj i 99 u ženskoj konkurenciji) iz 23 zemlje.

Bonus video: