Delfin najbolji prvog dana Martovske regate

0 komentar(a)
Jedrilica, Foto: Siniša Luković
Jedrilica, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 20.03.2016. 10:33h

Martovska regata za klase Optimist i Laser u organizaciji JK Delfin biće završena danas sa preostale dvije regate. Nakon tri regate juče u klasi Optimist dominaciju drže jedriličari doamćeg Delfina, Igor Nikolić je prvi, Nikola Golubović drugi i Tatjana Kusovac treća. Tatjana je prva u klasi Optimist za djevojčice, Josipa Čelanović (Delfin) na drugom je mjestu, a Romina Racković (Lahor) je treća.

Nikola, Tatjana i Josipa su na tri prve pozicije u kategoriji do 12 godina. Ilija Marković (Delfin) je prvi u klasi Laser 4.7 a slijede za njim Zorka Milojević (JK Jugole Grakalić) i Luka Ognjanović (Lahor).

Igor Les, Irina Kusovac i Balsa Dojkić su zauzeli prva tri mjesta u klasi Laser Radial.

Martzovski termin regate je nov, uveden na inicijativu Takmičarske komisije CGJS u sklopu proširenja takmčarskog programa za klase Optimist i Laser. CGJS je podržao predlog novog sistema, tako će u svakom mjesecu u kom nema redovnih takmičarskih regata, klubovi naizmjenično organizovati po jednu regatu u Boki.

Jučerašnje regate obilježili je sjajno vriejme - sunce i vjetar jačine 10-15 čvorova jugoistočnog smjera, išli su na ruku mladim jedriličarima. Jedriličari JK Lahor Kotor, JK Jugole Grakalić iz Herceg Novog i JK Delfin iz Tivta uživali su u tri jedrenja.

Regate će biti završene danas do 15 sati, kada je dodjela nagrada i priznanja.

Bonus video: