Dominacija Rozberga i Mercedesa

66 pregleda 2 komentar(a)
Niko Rozberg, Foto: Reuters
Niko Rozberg, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.03.2016. 08:59h

Pilot Mercedesa Niko Rozberg pobjednik je startne trke u Formuli 1 ove sezone - gran-priju u Australiji.

On je do 15. trijumfa u karijeri došao u vremenu sat, 48 minuta, 15 sekundi i 56,5 stotinki.

Rozberg je za nešto preko osam sekundi bio brži od aktuelnog šampiona i klupskog kolege, Luisa Hamiltona, dok je na posljednjem stepeniku podijuma završio vozač Ferarija, Sebastijan Fetel.

On je zaostao nešto preko devet sekundi za pobjednikom.

Trku u Australiji obilježio je i sudar pilota Meklarena, Fernanda Alonsa sa Estebanom Gutijeresom u bolidu Has rejsinga. I to na pravini pri brzini od 300 kilometara na sat.

Alonsov bolid se prevrtao nekoliko puta...

"Hvala FIA što i nakon ovakvog udesa mi piloti ostajemo nepovrijeđeni. Mjere bezbjednosti su učinile svoje, a o sudaru šta reći - najmanji kontakt pri toj brzini dovodi do prevrtanja. Ne znam da li ću u narednoj trci morati da promijenim cjelokupan motor, u svakom slučaju mjenjač je značajno oštećen. Žao mi je što u sezonu ulazim sa nula bodova nakon prve trke", kazao je Alonso.

U Mercedesu su likovali.

"Hvala Mercedesu za nevjerovatan auto. Danas je funkcionisao prosto nevjerovatno i uspjeli smo da pobijedimo Ferari. A to što se desio manji kontakt između mene i mog klupskog kolege Hamiltona, ne smatram svojom greškom. Izvinjavam se ako sam kriv što sam ga pomjerio sa trase ali i ja sam bio na samoj ivici", istakao je pobjednik.

Naredna trka u kalendaru Formule 1 je 3. aprila za veliku nagradu Bahreina.

Bonus video: