Srpkinja Ivana Španović osvojila srebro na dvoranskom SP u Portlandu

2 komentar(a)
Ivana Španović, Foto: Reuters
Ivana Španović, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.03.2016. 09:38h

Srpska atletičarka Ivana Španović osvojila je jutros srebrnu medalju u skoku u dalj novim državnim rekordom na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u Portlandu.

Španović je osvojila srebro srpskim rekordom od sedam metara i sedam centimetara, u petoj seriji, što je njen najbolji rezultat u sezoni.

Ona je poslije prve serije skočila sedam metara, u drugoj je izmeren rezultat od 6,88 metara, dok je u trećoj i četvrtoj seriji prestupila. U posljednjoj šestoj seriji srpska atletičaka skočila je 6,76 metara.

Zlatnu medalju osvojila je Amerikanka Britni Ris rezultatom 7,22 metara i to u posljednjoj seriji, a bronzu je osvojila Britanka Loren Ugen sa 6,93 u petoj seriji.

Prethodni državni rekord u dvorani takođe je držala Španović, a iznosio je 6,98 metara sa Evropskog prvenstva u Pragu 2014. godine.

Španović je poslije takmičenja izjavila da su joj još jedna osvojena medalja, kontinuitet i stalan napredak važni, kao i osvojeni rezultat, prenio je Atletski savez Srbije.

"Zaista sam uživala na takmičenju. Nisam imala veliki pritisak, a borba nije prestajala od samog početka. Atmosfera je bila sjajna, zbog novog formata takmičenje je zaista trajalo dugo, ali ništa mi nije smetalo da u svakom skoku dam sve od sebe", rekla je Španović.

Španović je dodala da joj je drago što je Ris sjajno skakala, jer je zahvaljujući tome ona uspjela da pruži maksimum.

"Zaista je poštujem i radujem se našem novom susretu i takmičenjima na otvorenom", dodala je srpska atletičarka.

Bonus video: