Tarhaniš traži da radi u javnom interesu

Tarhaniš je rekao da su mediji, načinom izvještavanja, stvorili lošu sliku o njemu i napravili mu štetu: "Ovo svakome može da se desi, nisam namjerno počinio djelo, iskreno se kajem"
195 pregleda 7 komentar(a)
Šaban Tarhaniš, Foto: Zoran Đurić
Šaban Tarhaniš, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 19.03.2016. 08:39h

Branilac Šabana Tarhaniša, Obrad Delević ocijenio je da njegovog branjenika treba osuditi na kaznu rada u javnom interesu, zbog saobraćajne nezgode iz decembra prošle godine u kojoj je Enis Mrkulić teško povrijeđen.

Okončano je juče suđenje Tarhanišu koji se tereti za teško djelo protiv bezbjednosti saobraćaja, jer je izazvao nesreću u kojoj je osamnaestogodišnjak zadobio višestruke povrede: hematome na glavi, povredu grudnog koša, slezine, plućne maramice...

Presuda će biti izrečena u ponedjeljak.

Delević je naveo da su na strani njegovog branjenika brojne olakšavajuće okolnosti: priznao je, kaje se, mlad je, ponudio je da plati liječenje i rehabilitaciju oštećenog...

Konstatovao je i da okrivljeni nije pobjegao sa lica mjesta, već je bio prinuđen da se udalji radi lične bezbjednosti, jer su mu okupljeni upućivali ozbiljne prijetnje.

Punomoćnik Mrkulića, advokat Milan Kovačević objasnio je da se njegov klijent pridružio krivičnom gonjenju, da je kod njega došlo do povreda opasnih po život, da je 13 dana bio u komi i da je i danas u teškom stanju.

Ocijenio da oštećeni smatra da je Tarhanišu trebalo da se sudi i za nepružanje pomoći licu povrijeđenom u saobraćajnoj nezgodi i zatražio da sud kao otežavajuću okolnost cijeni odnos okrivljenog prema žrtvi i držanje poslije učinjenog krivičnog djela.

Bonus video: