Hoće li biti iole neizvjesno u lovu na Budvansku rivijeru?

U polufinalu, sjutra u 17 sati u sali podgoričke Gimnazije Slobodan Škerović, sastaće se Jedinstvo i nikšićki Volej star, dok će tri sata kasnije početi duel Budvanske rivijere i Budućnost Capital Plaze.
0 komentar(a)
Zoran Vukčević, Vladimir Đokić, Slobodan Boškan, Darko Prebiračević, Foto: Odbojkaški savez Crne Gore
Zoran Vukčević, Vladimir Đokić, Slobodan Boškan, Darko Prebiračević, Foto: Odbojkaški savez Crne Gore
Ažurirano: 18.03.2016. 15:48h

Od 7. marta 2010. godine, kada je Budvanska rivijera osvojila prvi od šest uzastopnih trofeja, stalno se postavlja pitanje, uostalom, kao i u domaćem prvenstvu, da li završnica Kupa Crne Gore može donijeti iole neizvjesnosti, a kamoli neko iznenađenje.

Od toga dana do danas, Budvani su u 11 kup utakmica izgubili samo set (u finalu 4. marta 2012. godine, od Budućnosti), pet puta su u finalu porazili Budućnost, a jednom u polufinalu, prošle godine u Bijelom Polju.

Voljom žrijeba, “vječiti odbojkaški rivali” će ponovo jedni drugima na megdan u polufinalu na finalnom turniru koji se u subotu i nedjelju održava u Podgorici, u sali Gimnazije “Slobodan Škerović”.

"Mi smo favorit, u prvenstvu smo sve utakmice pobijedili, tako da mi, ali i javnost, očekujemo da osvojimo trofej. Kao trener sa takvim pristupom ne želim da uđem u meč protiv Budućnosti, koja je mlada i perspektivna ekipa. Dosta mladih momaka je igrajući crnogorsko prvenstvo imalo priliku da stekne značajno iskustvo i napreduje. Sigurno da su napredovali od prve utakmice koju smo igrali sa njima. Očekujem da Budućnost odigra bez pritiska i u tom rasterećenom odnosu vjerujem da mogu da odigraju dobro i pruže maksimum. Što se nas tiče, očekujem da odigramo dobro i plasiramo se u finale", rekao je trener Budvana Slobodan Boškan.

Trener Budućnost Capital Plaze Zoran Vukčević, iako ima mlad i neiskusan za ovakve mečeve, ističe da će njegovi momci pružiti maksimum koji će zadovoljiti javnost.

"Zbog naše mladosti nijesmo u situaciji da prijetimo nikome, pogotovo ne Budvanskoj rivijeri. Ali, sa toliko iskustva i godina koliko imaju igrači Budućnosti, ovakve utakmice od njih prave ili nagovještavaju da će biti igrači. Nadam se da će moji igrači pokazati perspektivu i svoj potencijal, da ćemo utakmicu učiniti zanimljivom. Za to nam pravo daje za set ili set i po meča sa Budvanskom rivijerom u drugom dijelu šampionata. Tu smo pokazali potencijal", rekao je Vukčević.

I drugo polufinale između Volej stara i Jedinstva je repriza od prošle godine, kada su slavili Nikšićani.

"Volej star je ekipa sa kojom posljednjih godina igramo dobre utakmice, interesantne i rezultatski neizvjesne. Siguran sam da će i polufinale biti takvo. Poslije dvije prvenstvene pobjede, kup dočekujemo sa dobrim ritmom, ali bi ipak ulogu blagog favorita prepustio Volej staru zbog kvaliteta i iskustva, ali i pojačanja. Nećemo dozvoliti da nas to zavara i demorališe već ćemo ući sa velikim motivom i željom da se plasiramo u finale. To bi za nas bio veliki rezultat i podstrek za dalje. Očekujem neizvjesnu i kvalitetnu utakmice", rekao je trener Jedinstva Darko Prebiračević.

Skor dva tima u prvenstvu je izjednačen, Volej star je slavio kod kuće 3:0, Jedinstvo je bilo bolje u Bijelom Polju 3:1.

"Zadovoljan sam žrijebom, iako ne želim da potcijenim Jedinstvo, sa kojim igramo neizvjesne utakmice. Budvanska rivijera odskače, superorna je, nije izgubili ni set ove sezone i to im daje ulogu favorita. Ostale ekipe imaju približan kvalitet i mogu da daju svoj maksimum. Repriza prošlogodišnjeg polufinala, u kojem smo slavili u neizvjesnom meču i ostvarili najveći uspjeh u klupskoj istoriji. Nadam se da će i ove godine ta utakmica imati istu draž i da ćemo imati šta da prikažemo. Imali smo povredu prvog tehničara, koji se oporavlja i nadam se da će moći da pomogne", rekao je Vladimir Đokić, trener Volej stara.

Raspored

Subota

Polufinale

Jedinstvo - Volej star (17)

Budvanske rivijera - Budućnost Capital Plaza (20)

Nedjelja

Finale - 20 sati

Bonus video: