“Pet uglova” uskoro i na našem jeziku

Poseban kuriozitet predstavlja činjenica da je “Nova knjiga” prvi internacionalni izdavač koji je, nakon objavljivanja romana u Španiji i Latinskoj Americi, sa slavnim nobelovcem potpisao ugovor o objavljivanju ovog romana
0 komentar(a)
Mario Vargas Ljosa, Foto: Reuters
Mario Vargas Ljosa, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.03.2016. 09:16h

Izdavačka kuća “Nova knjiga” dobila je ekskluzivna prava i potpisala ugovor sa jednim od najvećih svjetskih pisaca, nobelovcem Mariom Vargasom Ljosom za objavljivanje najnovijeg romana “Pet uglova”.

Novi roman Maria Vargasa Ljose pod nazivom “Cinco Esquinas” istovremeno je objavljen u Španiji i Latinskoj Americi 3. marta 2016. godine. Objavljivanje ovog romana u Madridu obilježio je niz manifestacija, a sve to u čast 80. rođendana Maria Vargasa Ljose.

Radnja romana postavljena je u Peruu posljednjih decenija dvadesetog vijeka u periodu vlasti predsjednika Alberta Fudžimorija i njegove desne ruke Vladimira Montesinosa. U ovom romanu Vargas Ljosa oslikava porteret Perua kome prijeti cinizam, ambicije, moralna bijeda i nasilje.

Poseban kuriozitet predstavlja činjenica da je “Nova knjiga” prvi internacionalni izdavač koji je, nakon objavljivanja romana u Španiji i Latinskoj Americi, sa slavnim nobelovcem potpisao ugovor o objavljivanju ovog romana.

Mario Vargas Ljosa je, prilikom potpisivanja ugovora rekao da je od svih svojih svjetskih izdavača prava za objavljivanje ovog romana prvo dao crnogorskom izdavaču - “Novoj knjizi”.

Bonus video: