Rasvijetljene krađe u Tivtu, krivične prijave protiv tri osobe

58 pregleda 2 komentar(a)
Lopov, obijanje, Foto: Shutterstock
Lopov, obijanje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 17.03.2016. 15:45h

Tivatska policija rasvijetila krađu i krađu u pokušaju na štetu ruskog državljajanina I.F. i podnijela krivične prijave protiv D.P. (33), B.R. (38) i M.P. (25) iz Tivta.

"Ova tri lica su osumnjičena da su počinila tešku krađu u pokušaju, dok je jedan od njih, B.R, osumnjičen da je počinio i drugo krivično djelo – tešku krađu. Naime, D.P, B.R. i M.P. su, kako se sumnja, sredinom januara ove godine obili ulazna vrata kuće I.F, koja se nalazi u naselju Gradiošnica, odakle su otuđili više vrijednih stvari iz pokućstva. Preduzimajući operativne mjere i radnje, službenici OB Tivat su identifikovali osumnjičena lica i pronašli i vlasniku vratili otuđene predmete. Državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru je događaj kvalifikovao kao krivično djelo teška krađa u pokušaju, a protiv osumnjičenih lica je podnijeta krivična prijava", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Dodaje se da je kriminalističkom obradom nad osumnjičenima došlo do sumnje da je B.R. počinio još jedno krivično djelo, tešku krađu izvršenu 16. januara ove godine u istoj kući, na štetu pomenutog ruskog državljanina.

"On je tada, kako se sumnja, polomio staklo i ušao u unutrašnjost kuće odakle je otuđio lap top, električnu testeru i dio alata koji je zatekao. Osumnjičeni B.R. je, 14. marta 2016. godine, lišen slobode i uz krivičnu prijavu je priveden nadležnom tužiocu koji mu je nakon saslušanja donio rješenje o zadržavanju u policijskim prostorijama do privoda sudiji za istragu Osnovnog suda u Kotoru", zaključuje se.

Bonus video: