Marović tuži Mujovića zbog 890.000 eura?

Mujović je nedavno uhapšen zbog sumnje da je Budvaninu na prevaru uzeo 890.000 eura, navodno obećavajući da će tim novcem da podmiti tužioce i olakšati položaj Maroviću i njegovoj porodici u istragama o višemilionskim malverzacijama u Budvi
0 komentar(a)
Svetozar Marović, Foto: Filip Roganović
Svetozar Marović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 17.03.2016. 06:30h

Branilac Svetozara Marovića kazao je juče da “ozbiljno razmišljaju” da tuže Veselina Mujovića i sudskim putem povrate blizu 900.000 eura, koliko je taj biznismen navodno na prevaru uzeo od uhapšenog političara.

“To je nešto o čemu mi ozbiljno razmišljamo, budući da je zaista po mišljenju odbrane takvo nešto i učinjeno”, kazao je advokat Zdravko Begović.

Mujović je nedavno uhapšen zbog sumnje da je Budvaninu na prevaru uzeo 890.000 eura, navodno obećavajući da će tim novcem da podmiti tužioce i olakšati položaj Maroviću i njegovoj porodici u istragama o višemilionskim malverzacijama u Budvi.

Podgoričanin je negirao krivicu.

Begović je juče rekao i da do sada nije dobio konkretnu ponudu da se njegov klijent nagodi sa Specijalnim tužilaštvom i prizna krivicu, iako se o tome spekuliše od kada je uhapšen.

“Od prvog dana od kada je moj branjenik lišen slobode, postoji takva priča. Da li je to nečija namjerna priča i da li se namjerno plasira kako bi neko ostvario svoj cilj i interes ne bih komentarisao, vrijeme će pokazati”, kazao je Begović.

Odlučujući po predlogu Specijalnog državnog tužilaštva, vijeće Vrhovnog suda Maroviću je juče pritvor produžilo za još dva mjeseca zbog mogućeg uticaja na svjedoke i teških posljedica krivičnog djela za koja je osumnjičen.

Konstatovano je da u dosadašnjem trajanju Marovićevog pritvora istraga nije mogla biti završena iz objektivnih razloga.

Begović je rekao da ne zna koliko još svjedoka Specijalno tužilaštvo planira da sasluša.

Marović je uhapšen 17. decembra po nalogu specijalnog državnog tužioca.

Tužilaštvo ga sumnjiči da je u učestvovao u osam, navodno, nezakonitih poslova kojima je budžet Opštine Budva oštećen za više desetina miliona eura.

Gotovo svi saslušani u tim predmetima Marovića su pominjali u iskazima, a svjedoci saradnici označili su ga kao organizatora kriminalne grupe koji je rukovodio malverzacijama.

Tokom istrage o sumnjivim budvanskim poslovima, uhapšeno je više od dvadeset osoba među kojima i Svetozarevi sin Miloš Marović, kćerka Milena Marović Bogdanović, brat Dragan Marović i strina Mirjana Marović.

Miloš Marović proveo je 30 dana u pritvoru, a pušten je pošto se sa tužiocima dogovorio o tome da prizna krivicu, a zauzvrat odleži godinu i plati 380.000 eura.

Taj sporazum još nije predat sudu na odlučivanje.

Bonus video: