Podgoričanima 14 medalja u Italiji

119 pregleda 0 komentar(a)
Mata Leao, Foto: Mata Leao A Force
Mata Leao, Foto: Mata Leao A Force
Ažurirano: 16.03.2016. 18:02h

Na Evropa openu u brazilskoj džiu-džicu, koji je pod pokroviteljstvom Italijanske federacije za brazilski džiu-džicu i gradskih vlasti, održan u Trstu, podgorički klubovi Mata leao i Stara Varoš, osvojili su 14 medalja.

Konklrencija je u Trstu bla žestoka, jer su učestvovali borci iz Italije, Hrvatske, Srbije, Slovenije, Crne Gore, Moldavije, Tunisa, Brazila, Japana i Guama.

Članovi Mata Leao tima osvojili su devet medalja (tri zlata, četiri srebra i dvije bronze) dok su članovi Stare Varoši osvojili pet medalja (dva zlata, srebro, dvije bronze), pa je međunarodna asocijacija A-Force BJJ, kojoj pripadaju ova dva kluba, dobila novih 14 medalja.

Po dvije medalje za Mata Leao osvojili su Đorđe Krstajić (zlato juniori i bronza adult plavi pojasevi) i Mladen Jokmanović (srebro srednja kategorija crnih pojaseva i bronza apsolutna kategorija).

Zlatne medalje osvojili su Marko Jokmanović (laka kategorija crnih pojaseva) i Lazar Magovčević (mlađi juniori, srednja kategorija).

Srebrne medalje pripale su Srđanu Boškoviću (teška kategorija purpurni pojasevi), Nikoli Peroviću (adult, polu-teška kategorija) i Vukašinu Jokmanoviću (mlađi juniori, teška kategorija).

Od ove godine srednje-evropski open po prvi put sadrži takmičenje za najmlađe uzraste u kojima je BJJK Stara Varoš nastupio sa pet takmičara koji su se svi vratili sa medaljama pokupivši borbama simpatije publike u hali "Palatrieste".

Zlata su osvojili ubjedljivi Nemanja Aleksić i Gabriela Pobrić, srebro je pripalo Isabeli Pobrić, dok su bronze osvojili Damir Redžepagić i Vasilije Šoć.

Bonus video: