Nikšićani osumnjičeni da su u februaru oteli Podgoričanina

Iz Uprave policije je rečeno da su službenici CB Nikšić su postupili po prijavi i, u koordinaciji sa ODT u Nikšiću, preduzeli mjere i radnje koje su dovele do identifikovanja osumnjičenih osoba i rasvjetljavanja događaja
18 komentar(a)
otmica, Foto: Shutterstock
otmica, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 16.03.2016. 16:38h

Nikšićka policije danas je Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću podnijela krivičnu prijavu protiv N.R. (19) i S.R. (20) iz Nikšića, zbog osnova sumnje da su na štetu V.Lj. iz Podgorice počinili krivično djelo otmica, kao krivično djelo prinuda na štetu B.R. i O.M. iz Podgorice, saopšteno je iz Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da se krivičnom prijavom S.R. na teret stavlja i krivično djelo laka tjelesna povreda, počinjena na štetu R.M. iz Podgorice.

"Naime, V.Lj. i R.M. su, 07. februara 2016. godine, Centru bezbjednosti Nikšić prijavili da su ih istog dana oko 01,30 časova, dok su se zajedno nalazili u jednom ugostiteljskom objektu u mjestu Tunjevo, fizički napala njima nepoznata lica, te da su nakon toga ova lica V.Lj. na silu strpala u prtljažnik njima nepoznatog vozila i odvezla ga na njemu nepoznatu lokaciju", kazali su iz Uprave policije.

Iz Uprave policije je rečeno da su službenici CB Nikšić su postupili po prijavi i, u koordinaciji sa ODT u Nikšiću, preduzeli mjere i radnje koje su dovele do identifikovanja osumnjičenih osoba i rasvjetljavanja događaja.

"Naime, kriminalistička obrada ukazuje na sumnju da su N.R i S.R, 07. februara 2016. godine oko 01,00 čas, prilikom ulaska u ugostiteljski objekat „Sfera“ u mjestu Tunjevo, prvo fizički napali R.M, pri čemu mu je S.R. zadao više udaraca nogama u predjelu glave i tijela, usljed čega je R.M. zadobio lake tjelesne povrede. N.R. i S.R. su potom, kako se sumnja, fizički nasrnuli i na V.Lj, a potom su uz prijetnju oružjem – pištoljem zaustavili vozilo „Seat“ koje se kretalo putem u blizini objekta i u kojem su se nalazili R.B. i O.M. U prtljažnik vozila su, sumnja se, prinudno smjestili V.Lj, sjeli u vozilo a potom prinudili R.B. i O.M. da se vozilom upute u pravcu Nikšića. Njih dvojica su potom, sumnja se, na putu do Nikšića pozvali S.Lj, oca V.Lj, od kojeg su tražili da im preda između 2.000 i 5.000 eura kako bi pustili njegovog sina", navodi se u sopštenju. Dolaskom u Nikšić N.R. i S.R. su, kako se sumnja, prinudili V.Lj, R.B. i O.M. da uđu u stambeni prostor koji su iznajmljivali, a zatim su naizmjenično pozivali S.Lj. od kojeg su zahtijevali da im donese 5.000 eura jer će u suprotnom nauditi njegovom sinu. Kako je S.Lj . odbio da im donese novac, N.R. i S.R. su, nakon molbi V.Lj, R.B. i O.M, ova lica postili da se udalje iz stana. Osim R.M. koji je zadobio lake tjelesne povrede u objektu „Sfera“, u događaju nije bilo drugih povrijeđenih lica", kazali su iz Uprave policije.

Iz Uprave policije je rečeno da je krivična prijava protiv osumnjičenih lica podnijeta u redovnom postupku.

Bonus video: