Svetozaru Maroviću produžen pritvor dva mjeseca

Marović je uhapšen 17. decembra zbog sumnje da je učestvovao u navodno nezakonitim poslovima kojima je budžet Opštine Budva oštećen za više desetina miliona eura
46 komentar(a)
Svetozar Marović (Novine)
Svetozar Marović (Novine)
Ažurirano: 16.03.2016. 19:35h

Predsjedniku političkog savjeta Demokratske partije socijalista (DPS) Svetozaru Maroviću produžen je pritvor još dva mjeseca, odlučio je Vrhovni sud Crne Gore.

"Vijeće Vrhovnog suda Crne Gore u krivičnom predmetu Kr-s br.4/16 protiv okrivljenog Svetozara Marovića, zbog produženog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja putem podstrekavanja (čl.416 st.3 u vezi st.1 u vezi čl.24 i 29 Krivičnog zakonika Crne Gore) koje je izvršeno na organizovani način, dana 16.03.2016. godine donijelo je rješenje kojim se okrivljenom pritvor produžava za još dva mjeseca.

Takvo rješenje Vrhovni sud Crne Gore donio je odlučujući o predlogu Specijalnog državnog tužilaštva u Podgorici za produženje pritvora protiv okrivljenog, po pritvorskom osnovu iz čl.175 st.1 tač.2 i 4 Zakonika o krivičnom postupku. Odlučujući o predlogu Vrhovni sud Crne Gore je našao da okrivljenom treba produžiti pritvor za još dva mjeseca po osnovu čl. 175 st.1 tač.2 i 4 ZKP, jer u dosadašnjem trajanju pritvora istraga nije mogla biti završena iz objektivnih razloga", navodi se u odluci Vrhovnog suda.

Marović je uhapšen 17. decembra po nalogu specijalnog državnog tužioca, zbog sumnje da je učestvovao u navodno nezakonitim poslovima kojima je budžet Opštine Budva oštećen za više desetina miliona eura.

Iz Specijalnog tužilaštva tada je saopšteno da je Marović lišen slobode "zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio produženo krivično djelo zloupotreba službenog položaja putem podstrekavanja, izvršenog na organizovan način".

Od prvog dana kada je smješten iza rešetaka sam je u jednoj od soba na trećem spratu Istražnog zatvora.

Do početka februara je bio u ćeliji koja je, prema tvrdnjama pritvorenika, najgora na tom spratu, ali je sredinom tog mjeseca zamijenio malo boljom sobom koju mu je ustupio jedan od komšija sa trećeg sprata.

Bonus video: