I sud brani da Pobjeda objavi reagovanje o Vladimiru Bebi Popoviću

Sudija je konstatovao da se reagovanje ne odnosi na tu presudu, već se "daju kvalifikativi u vezi postupajućeg sudije te sudske vlasti u Crnoj Gori”
106 pregleda 29 komentar(a)
Vanja Ćalović (Novine)
Vanja Ćalović (Novine)
Ažurirano: 16.03.2016. 11:18h

Pobjeda ne mora da objavi reagovanje Vanje Ćalović koje je direktorka MANS-a prije gotovo godinu poslala na tekst "Sud utvrdio: Ćalović slagala da je Popović postavio snimak".

To je prvostepena presuda sudije Veljka Radovanovića, u sporu u kome je Ćalović tužila izdavača tog dnevnog lista zbog odbijanja da objave reagovanje na tekst, u kome taj list piše o presudi u sporu nje i Vladimira Bebe Popovića.

Sudija je konstatovao da se reagovanje ne odnosi na tu presudu, već se "daju kvalifikativi u vezi postupajućeg sudije te sudske vlasti u Crnoj Gori”.

Dodao je i da Ćalović nije ostavila lične podatke u reagovanju, ni u punomoćju advokatu, zbog čega "Pobjeda" nije u obavezi da objavi njeno reagovanje.

“Odredbama Zakona o medijima propisano je da je medij dužan da objavi ispravku ili odgovor na objavljeni programski sadržaj, osim ako se ispravka ili odgovor ne odnose na programski sadržaj zbog kojeg se zahtijeva njihovo objavljivanje ili ne sadrži podatke u vezi sa navodima iznesenim u programskom sadržaju, odnosno ako ispravku ili odgovor nije potpisala ovlašćena osoba pravnog lica, odnosno ukoliko fizičko lice kao podnosilac ispravke ili odgovora nije navelo broj lične karte i adresu stanovanja", piše u obrazloženju presude.

Dodaje se da je utvrđeno da je Ćalović preko punomoćnika Radulović Veselina dostavila reagovanje, ali da je ono potpisao Radulović, a da nigdje nema njenih podataka.

U tužbi se navodi da se u tekstu "Pobjede" iznose neistine i uvrede na račun Ćalović - da je slagala, da je pokušala da problem i tešku kompromitaciju zabašuri i zataška... iako se tekst navodno odnosio na presudu koja nije pravosnažna i u kojoj se nigdje ne navodi da je sud utvrdio da je Ćalović bilo šta slagala.

"Tužilja je dostavila reagovanje na navedeni tekst... urednica hronike je dostavila preko mejla odgovor u kome navodi da neće da objavi odgovor tužilje, zato što 'Pobjeda' nije objavila tekst u kome se iznose uvrede, klevete i podmetanja...”, piše u tužbi.

Tekst je objavljen povodom prvostepene presude kojom je utvrđeno da je Ćalović ukaljala ugled Popoviću, kada ga je optužila da je postavio snimak, kojim je pokušana njena brutalna diskreditacija.

Bonus video: