Direktor ulcinjskog Centra za kulturu ipak ide na robiju

“Draga se tereti da je 2012. i 2013. godine, sugrađanima Vedatu Ljamoviću i Amiru Zagoviću nezakonito pribavio imovinsku korist. Odluka sutkinje Sanje Mirović, kojom je okrivljeni osuđen na uslovnu kaznu preinačena je i izrečena je kazna od šest mjeseci zatvora”
65 pregleda 11 komentar(a)
Nailj Draga, Foto: Visit-ulcinj.com
Nailj Draga, Foto: Visit-ulcinj.com
Ažurirano: 16.03.2016. 06:54h

Direktor ulcinjskog Centra za kulturu Nailj Draga osuđen je na šest mjeseci zatvora, zbog zloupotrebe službenog položaja.

Takvu odluku donio je podgorički Viši sud, preinačujući presudu ulcinjskog suda kojom je Draga osuđen uslovno na godinu dana zatvora.

Visokom funkcioneru Nove demokratske snage - Forca sudilo se pod optužbom da je zaključio nezakonite ugovore o zakupu objekta u vlasništvu Centra za kulturu, bez prethodno organizovanog javnog nadmetanja.

Prema pouzdanim saznanjima “Vijesti”, sudije Višeg suda cijenile su da je uslovna osuda blaga kazna za nezakonitosti koje je Draga počinio.

“Draga se tereti da je 2012. i 2013. godine, sugrađanima Vedatu Ljamoviću i Amiru Zagoviću nezakonito pribavio imovinsku korist. Odluka sutkinje Sanje Mirović, kojom je okrivljeni osuđen na uslovnu kaznu preinačena je i izrečena je kazna od šest mjeseci zatvora”, rečeno je “Vijestima” nezvanično iz Višeg suda.

Sagovornik je pojasnio da Draga nije poštovao odluke o izdavanju, nije raspisivao tendere, već nezakonito, kao direktor Centra za kulturu zaključivao ugovore o izdavanju poslovnih prostora.

Draga je sa Ljamovićem i Zogovićem zaključio nezakonite ugovore o zakupu objekta u vlasništvu Centra za kulturu, bez prethodno organizovanog javnog nadmetanja.

Bonus video: