Nanogice čeka 15 osuđenih

Ivanović je kazao da su 22 osuđenika koji su radom u javnom interesu trebalo da vrate dug društvu, izgubila tu mogućnost
177 pregleda 1 komentar(a)
sastanak Direkcije za uslovnu slobodu, Foto: Jelena Jovanović
sastanak Direkcije za uslovnu slobodu, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 15.03.2016. 09:14h

Petnaest osuđenih na kućni zatvor čeka da Ministarstvo pravde nabavi elektronske nanogice .

To je odgovarajući na pitanje “Vijesti” juče kazao načelnik Direkcije za uslovnu slobodu Đorđe Ivanović, pojašnjavajući da je procedura nabavke elektronskih narukvica u toku: “Imamo oko 15 presuda koje su izrekli sudovi na teritoriji Crne Gore, ali zbog tehničkih mogućnosti te presude još nijesmo u mogućnosti da realizujemo”.

Ivanović je kazao da su 22 osuđenika koji su radom u javnom interesu trebalo da vrate dug društvu, izgubila tu mogućnost:

“Nijesu je sprovodili onako kako to zakon nalaže i kako su ta lica obavezna da se ponašaju, i ti predmeti su procesuirani kako bi se kazna zamijenila za izvršenje u Zavodu”. Kaznu rada u javnom interesu trenutno izdržava 79 osuđenika, a 134 je izdržalo svoj kazne.

Generalna direktorka Direktorata za izvršenje krivičnih sankcija Slavica Rabrenović istakla je da Ministarstvo pravde očekuje da se broj kazni izrečenih u javnom interesu u narednom periodu poveća.

Njih dvoje govorili su na radnom sastanku koji je Ministarstvo pravde organizovalo u saradnji sa dvije holandske NVO.

Bonus video: