Krivične prijave protiv "čistača Žabljaka"

Njih trojica su, kako se sumnja, sedmog marta oko tri sata otvorili kamion-snjegočistač sa kosim nožem, Komunalnog preduzeća koji se nalazio na proširenju uz ulicu Vuka Karadžića, pokrenuli ga, spustili nož i čistili ulice
93 pregleda 12 komentar(a)
snjegočistač, Foto: Obrad Pješivac
snjegočistač, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 14.03.2016. 13:01h

Žabljačka policija podnijela je Osnovnom državnom tužilaštvu iz Pljevalja krivičnu prijavu protiv Žabljačana Sretena M. Žugića, Ivana Vukovića i Dragana Novosela, zbog sumnje da su izvršili krivično djelo oštećenje i uništenje tuđe stvari.

Njih trojica su, kako se sumnja, sedmog marta oko tri sata otvorili kamion-snjegočistač sa kosim nožem, Komunalnog preduzeća koji se nalazio na proširenju uz ulicu Vuka Karadžića, pokrenuli ga, spustili nož i čistili ulice.

Nadzorne kamere na više objekata u gradu zabilježile su da se snjegočistač kretao kroz centar grada i ulicom prema autobuskoj stanici. Čišćenje snijega nastavljeno je i zaobilaznicom prema Pljevljima, a “posao” je završen u blizini glavne gradske trafostanice, gdje je kaminom kasnije pronađen.

Tokom uviđaja na vozilu su konstatovana manja oštećenja, rečeno je "Vijestima" u policiji.

Istog dana policija je pronašla i privela osumnjičene. Oni su izjavili da su snjegočistač aktivirali revoltirani zbog "nepročišćenih ulica i nemogućnosti kretanja po njima zbog visokog snijega koji je te noći napadao".

Događaj koji do sada na Žabljaku nije zabilježen uglavnom je naišao na odobravanje i simpatije a vijest koju je portal "Vijesti" prvi objavio preuzeli su brojni štampani i elektronski mediji sa bezbroj komentara, po njih dominantno afirmativnih.

Trojica Žabljačana već istog dana našli su se i na stranicama popularnih društvenih mreža, a na Facebook-u se pojavila grupa “žabljački čistači”.

Bonus video: