Šuković vs Marković: Predsjednik suda tvrdi da je Ćetković imao kopiju dokaza

Advokat Goran Rodić, branilac Šukovića je tražio izuzeće sudije, jer je sumnjao u njegovu pristrasnost, između ostalog, zato što je smatrao da je sudija bez uvida u dokaze, zakazao suđenje
80 pregleda 3 komentar(a)
Duško Marković, Foto: Boris Pejović
Duško Marković, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 14.03.2016. 12:37h

Sudija podgoričkog Osnovnog suda Rade Ćetković nastaviće da sudi u postupku, u kome se bivšem načelniku Odeljenja za organizovani kriminal Predragu Šukoviću sudi za ugrožavanje sigurnosti potpredsjedniku Vlade Dušku Markoviću.

To je odluka predsjednika tog suda Zorana Radovića, koji je odbio izuzeće sudije, smatrajući da je neosnovano.

"Nakon izvršenog uvida u spise predmeta, te ocjene navoda zahtjeva za izuzeće i izjave postupajućeg sudije Rada Ćetkovića, Predsjednik suda je našao da ne postoji nijedan razlog za izuzeće predviđen odredbom člana 38 stav 1 ZKP-a, po kom osnovu bi se predmet dodijelio u rad drugom sudiji. Neosnovani su navodi da je postupajući sudija zakazao glavni pretres bez prethodnog ispitivanja optužnog predloga i pribavljanja tužilačkih spisa Kt. br. 715/15, jer se u krivičnim spisima predmeta nalazila kopija cjelokupnih tužilačkih spisa", saopštila je potparolka tog suda Marina Kalezić.

Advokat Goran Rodić, branilac Šukovića je tražio izuzeće sudije, jer je sumnjao u njegovu pristrasnost, između ostalog, zato što je smatrao da je sudija bez uvida u dokaze, zakazao suđenje.

"Prije donošenja naredbe za glavni pretres, postupajući sudija nije od tužilaštva pribavio spise predmeta, koji sadrže pribavljene dokaze, na osnovu kojih bi mogao izvršiti prethodno ispitivanje i osnovanost optužnog predloga oštećenog Duška Markovića. Očigledno je, da je na ovaj način postupajući sudija grubo prekršio odredbe ZKP-a, jer nije obavio prethodno ispitivanje optužnog predloga u smislu odredbi člana 451. i 453. ZKP-a", naveo je Rodić na prethodnom suđenju.

Radović smatra da ni ostalim navodima u zahtjevu za izuzeće, nije dovodena u sumnju nepristrasnost postupajućeg sudije.

Suđenje se nastavlja 18.aprila.

Bonus video: