Dvostruko švajcarsko slavlje: Globus za Laru Gut, pobjeda Vendi Holdener

72 pregleda 0 komentar(a)
Vendi Holdener, Foto: You tube
Vendi Holdener, Foto: You tube
Ažurirano: 13.03.2016. 15:02h

Dvostruko švajcarsko slavlje na domaćem bunjištu u Lencerhajdeu - Lara Gut je trećim mjestom obezbijedila Veliki kristalni globus, a Vendi Holdener je pobjedom obezbijedila titulu u superkombinaciji.

Holdener je bila vodeća nakon slalomske trke, a do pobjede nakon superveleslaloma je došla u vremenu minut, 59 sekundi i 31 stotinku.

Druga je sa 46 stotinki zaostatka bila drugoplasirana Mihaela Kirgaser, dok je Gut bila za stoti dio sekunde sporija od Austrijanke.

I to joj je bilo dovoljno da četiri trke prije kraja osigura najvažniju titulu, jer ima 1.362 boda, 355 više od trećeplasirane Njemice Viktorije Rebensburg.

U igri je još 400 bodova, ali Rebensburg nema pravo nastupa u slalomu, jer će se posljednjeg vikenda u Sent Moricu u četiri discipline takmičiti po 25 najboljih u generalnom poretku. Njemica ove sezone nije ni vozila slalom...

Drugoplasirana je Lindzi Von sa 1.235, ali je ona završila sezonu zbog povrede koljena.

"Sada mogu da odem u Sent Moric i da se pokusiram samo na skijanje. Nema potrebe da pričamo o bodovima, već samo o trkama. Ionako ću dobiti globus tek posljednjeg dana", rekla je nakon najvećeg uspjeha u karijeri svega 160 centimetara visoka Švajcarkinja, koja ima olimpijsko srebro, tri odličja istog sjaja sa svjetskih prvenstava i još jednu bronzu.

Bonus video: