Ana Drašković pobjednica Svjetskog kupa u Laškom

Ana Drašković je prekinula niz od tri poraza u finalima za crnogorske reprezentativce za 4. mjesto u poretku Svjetskog kupa za Crnu Goru
78 pregleda 1 komentar(a)
Ana Drašković, Foto: Facebook
Ana Drašković, Foto: Facebook
Ažurirano: 13.03.2016. 12:16h

Karatistkinja podgoričkog Omladinca i crnogorske reprezentacije, Ana Drašković, pobjednica je Svjetskog kupa u Laškom. Drašković je u finalu kategorije do 55 kilograma sa 2:1 savladala Austrijanku Valeriju Kumizaki.

Prethodno je Drašković bila bolja od Slovakinja, Viktorije Semjanikove (1:0, i Ine Macejkove (2:0), da bi nakon što je bila slobodna u 1. kolu, u drugom sa 3:1 bila bolja od Mađarice Nore Lakatoš.

Drašković je prekinula niz poraza u finalu naših reprezentativaca, pošto je juče nejna klupska drugarica Dragana Konjević izgubila finale teške kategorije, a u mečevima za zlato u katama su poraženi Biserka radulović i Mijat Vojvodić.

Danas su nastupili i Arsenije Tadić (-60) ali je izgubio u prvom kolu od osvajača bronzane medalje, dok je Vladimir Jović slavio u dva prva okršaja, ali je poražen u trećoj borbi kategorije do 67 kilograma.

Jedino bronzano odličje za našu selčekciju osvojila je najtrofejnija crnogorska i karatistkinja Omladinca, Marina Raković, u kategoriji do 68 kilograma.

Crna Gora je Svjetski kup završila sa pet medalja - zlato i bronza uz tri srebra. I to u konkurenciji 522 takmičara u Laškom. Najviše ih je bilo u katama pojedinačno za muškarce, čak 75.

To je Crnoj Gori donijelo i 4. mjesto u poretku, a slavila je Hrvatska sa tri zlatne i jednom bronzanom medaljom.

Bonus video: