Za pet dana ukrao četiri automobila

Kragujevčanin je radnicima rentakar agencija tražio vozila na najviše tri dana, a potom ih nije vraćao
10 komentar(a)
automotil, vožnja, AMSCG, Foto: Shutterstock.com
automotil, vožnja, AMSCG, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 13.03.2016. 07:36h

Crnogorska policija traga za Kragujevčaninom Aleksandrom Erićem (27) koji je krajem januara ojadio četiri crnogorske rentakar agencije.

On je od dvije podgoričke i dvije budvanske agencije iznajmio četiri automobila, koja ni do danas nije vratio.

Vlasnici agencija prijavili su Kragujevčanina policji, ali od njega niti od vozila, još nema traga.

Erić je, prema saznanjima “Vijesti” koja su potvrđena odgovorima iz Uprave policije, prvi automobil ukrao iz agencije “Lucky car” iz Budve.

Sa njima je 23. januara potpisao ugovor o trodnevnom iznajmljivanju automobila “hyundai I30”.

Ugovorom je precizirano da Erić vozilom agencije ne može napustiti teritoriju Crne Gore.

Tog dana uplatio je depozit od 130 eura i odvezao se iznajmljenim automobilom.

Nije se pojavio nakon tri dana, kada je “hyundai” trebao biti vraćen agenciji, ali ni kasnije.

U telefonskom razgovoru sa radnikom agencije prvo je obećao da će vratiti automobil, a potom je telefonski broj koji je ostavio kao kontakt bio stalno isključen.

Nakon što su iz te agencije policiji prijavili da su obmanuti, u istragu se uključilo i kotorsko tužilaštvo koje je Erića osumnjičilo da je počinio krivično djelo prevara i raspisalo potragu za vozilom.

Gotovo istovremeno, Kragujevčanin je, sumnja policija, prevario i agenciju “Mixage” iz tog grada, kod koje je 26. januara iznajmio “opel insigniu”.

Taj slučaj prijavljen je tri dana kasnije budvanskoj policiji.

U prijavi je napisano da je vozilo iznajmio do 28. januara, sa mogućnošću produžetka za dan.

Ni od njih nije dobio saglasnost da pređe državnu granicu vozilom.

“Nakon isteka roka za zakup vozila koje je definisano ugovorom, prijavljeno lice nije izvršilo povraćaj vozila agenciji, niti je odgovarao na više telefonskih poziva koji su mu upućeni od strane radnika agencije. O događaju je obaviješten ODT u Kotoru, koji je cijenio da ima elemenata bića KD prevara, i naložio da se izvrše izviđajne radnje, dok se vozilo potražuje”, odgovoreno je “Vijestima” iz Uprave policije.

Pojašnjeno je da su budvanski inspektori raspisali potjernicu za Erićem, i pomoć zatražili od kolega iz Srbije.

“Ostvarena je komunikacija i sa NCB Interpol Beograd u vezi sa provjerom ovog lica. NCB Interpol Beograd je takođe obaviješten da u slučaju pronalaska oduzmu vozila. Službenici Uprave policije preduzimaju intenzivne mjere i radnje u cilju pronalska navedenog lica i vozila”, piše u odgovorima iz policije.

U nekima od agencija koje je Erić prevario, a sa kojima su “Vijesti” stupile u kontakt, potvrđeno je da im vozila još nijesu vraćena.

Podgorički tužioci još vagaju kako će kvalifikovati djelo

Istog dana kada je "iznajmio" drugi automobil u Budvi - 26. januara, on je prevario i podgoričku agenciju “Mtl car”.

Vlasnik te agencije podgoričkoj policiji je 29. januara prijavio da je Erić tri dana ranije od njih iznajmio “daciu sandero”.

“Nakon što je rok istekao, prijavljeni A.E. nije izvršio povraćaj vozila. O događaju je obaviješten ODT u Podgorici, koji će se o kvalifikaciji djela izjasniti naknadno, dok se predmetno vozilo potražuje”, pojasnili su iz policije, koja je dan kasnije dobila još jednu prijavu protiv Erića.

Tog dana Kragujevčanina su prijavili iz podgoričke agencije “Delta car”, od koje je Erić 27. januara, navodno na tri dana, iznajmio “suzuki swift”.

Bonus video: