Četiri velike medalje za crnogorsku selekciju

Tri izgubljena finala - Biserka Radulović i MIjat Vojvodić u katama, a Dragana Konjević u borbama
91 pregleda 0 komentar(a)
Mijat Vojvodić, Foto: Boris Pejovic
Mijat Vojvodić, Foto: Boris Pejovic
Ažurirano: 12.03.2016. 20:30h

Crnogorski karatisti prvi takmičarski dan Svjetskog kupa u Laškom završili su sa četiri medalje - tri srebrne i jednom bronzanom.

Srebrne medalje osvojili su karatistkinja Budućnosti Biserka Radulović i Mijat Vojvodić iz KK Podgorica u katama, dok je u borbama u teškoj kategoriji Dragana Konjević iz podgoričkog Omladinca izgubila u finalu od aktuelne prvakinje Evrope, Maše Martinović iz Hrvatske.

Bronzano odličje pripalo je nezaobilaznoj Marini Raković, najtrofejnijoj crnogorskoj i karatistkinji Omladinca u kategoriji do 68 kilograma.

Najteži put do finala imao je Vojvodić, koji je u polufinalu savladao Italijana Matiju Busata, evropskog prvaka iz 2014. gpdine i bronzanog sa prošlogodišnjeg EP u Istanbulu.

Kao sedmoplasirani nastup je završio Ljubiša Mihajlović u kategoriji do 84 kilograma. U drugom kolu eliminisani su Almir Cecunjanin u teškoj kategoriji i Jelena Maksimović u kategoriji do 61 kilogram.

U katama je do drugog kola stigao Đorđe Srđević (KK Budva), dok je prvak Crne Gore, Vojvodićev klupski kolega Srđan Vuković nastup u katama završio u prvom kolu.

Ostali crnogorski predstavnici - Arsenije Tadić (- 61), Vladimir Jović (- 67), Anja Jović (- 50) i Ana Drašković (- 55), nastupiće sjutra.

Svjetski kup u Laškom okupio je 525 karatista iz preko 40 zemalja, a nalazi se u kalendaru WKF i boduje se za svjetske rang liste.

Bonus video: