Fali dio snimka, vidi se samo da Vešović puca

Zoran Vasović ubijen je 30. decembra 2012. godine ispred diskoteke "Klub 29" u Beranama. Suđenje se nastavlja 28. aprila
713 pregleda 1 komentar(a)
privođenje optuženih Zoran Vasović osumnjičeni, Foto: Jadranka Ćetković
privođenje optuženih Zoran Vasović osumnjičeni, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 12.03.2016. 15:31h

Video snimku sa ubistva Zorana Vasovića, nedostaje dio kada su pucali Darko Milošević i Petar Vujović, a u dijelu koji će biti prezentovan u bjelopoljskom Višem sudu vidi se samo Goran Vešović dok u ubijenog ispaljuje pet hitaca.

Za ubistvo Vasovića sudi se Berancima Goranu Vešoviću, Darku Miloševiću (34) i Petru Vujoviću (26).

Majka pokojnika, Olga Vasović negodovala je što Miloševići nisu sudu dostavili kompletan video snimak ubistva, već samo dio.

Vujović je kazao da bi on volio da se taj snimak pojavi i istakao da je na sjednici vijeća Apelacionog suda rečeno da brat Darka Miloševića posjeduje kompletan snimak i da je pristao da ga dostavi sudu.

Apelacioni sud naložio je da se reprodukuje dio snimka koji se već nalazi u spisima, nakon što se utvrdi njegova autentičnost, a da se naknadno odgleda i kompletan materijal ukoliko se u međuvremenu dostavi.

Vujović je rekao da nije pucao u Zorana Vasovića, kao ni u Anđelu Obradović koja je bila te večeri sa njim.

Rekao je da je vidio jedino kada su u pokojnog Zorana pucali Milošević i Vešović.

Zbog ubistva Vasovića i ranjavanje dvoje sugrađana, Milošević, Vujović i Vešović u dva navrata su osuđivani na ukupno 52 godine zatvora.

Presude su ukidane.

Zbog krivičnih djela - teško ubistvo u pokušaju i nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih naprava, Milošević je osuđen na 19 godina i četiri mjeseca, Vujović na 18 godina i četiri mjeseca zatvora, dok je Vešović osuđen na 14 godina i četiri mjeseca zatvora.

Vešović nije poremećen i kaže da ne zna šta mu je bilo

Neuropsihijatrica Gordana Konatar kazala je juče da Beranac Goran Vešović (32) nema znakova nekog psihičkog poremećaja i da je sposoban da prati suđenje.

Vešović je kazao da nije kriv za djelo koje mu se stavlja na teret i da se ne sjeća kako je i u koga pucao te večeri.

Optuženi je dodao da ne zna šta mu je bilo prethodnog dana, kada nije znao ni kako se zove i zbog čega je odloženo suđenje.

Bonus video: